Dolphins in the wild at Algoa Bay Whale Heritage Site in South Africa

Nyt hvalvenligt område

Nyheder

En god nyhed for hvalelskere, der vil opleve de store dyr på bæredygtig vis: Algoa-bugten i Sydafrika er blevet udnævnt som Whale Heritage Site.

Fotos: Raggy Charters

Med udpegelsen af Algoa-bugten som Whale Heritage Site er Sydafrika nu det eneste land i verden, der har to havområder med denne prestigefyldte status.

Vi støtter Whale Heritage Sites, en global akkrediteringsordning udviklet af World Cetacean Alliance. Ordningen er en anerkendelse og fremhævelse af lokalsamfund, der beskytter hvaler, delfiner og andre havpattedyr og arbejder for at sikre, at dyrene bliver behandlet med respekt.

Algoa Bay i Sydafrika er udnævnt til Whale Heritage Site

Algoa Bay er det femte Whale Heritage Site i verden. De øvrige er:

  • Tenerife-La Gomera i det sydvestlige Tenerife
  • Hervey Bay i Australien
  • Dana Point i Californien, USA
  • Bluff i Durban, Sydafrika

En bedre måde at opleve delfiner og andre hvaler på

Whale Heritage Sites giver rejseindustrien mulighed for at sende de rejsende i retning af hvalsafarier, hvor de kan støtte dyrevelfærd, havkulturarv og biodiversitet. Og de gør det lettere for turister at finde etisk ansvarlige oplevelser med delfiner og andre hvaler. Her kan man opleve dyrene i deres naturlige leveområder på en autentisk og respektfuld måde.

Algoa Bay i Sydafrika er udnævnt til Whale Heritage Site

”Udnævnelsen af Algoa-bugten som nyt Whale Heritage Site er vigtig, fordi det er med til at beskytte Sydafrikas vilde dyr. Whale Heritage Sites er et bæredygtigt alternativ til delfinarier og andre turistattraktioner, hvor vilde dyr lider i fangenskab,” siger Nick Stewart, der leder vores globale kampagnearbejde for vilde dyr. 

”Områdets nye status vil også være med til at fremhæve de turudbydere, der tilbyder de besøgende en fantastisk oplevelse med delfiner og hvaler i det fri, hvor de hører til.” 

Et unikt hjem for delfiner

Port Elizabeth, hvor Algoa-bugten ligger, er en skjult perle, hvis man vil opleve delfiner, hvaler og andre vilde dyr i naturen. Afhængigt af årstiden kan man se sydlige rethvaler, pukkelhvaler og indiske pukkeldelfiner. Andre stedlige arter inkluderer øresvin, kortnæbbede almindelige delfiner og Brydeshvaler. Området har desuden verdens største ynglekoloni med brillepingviner. 

Noget af det helt unikke ved Algoa-bugten er det store antal delfiner. Man kan se flokke af indiske pukkeldelfiner på helt op til 800 individer, og omkring 30.000 øresvin har deres hjem i bugten.

Algoa Bay i Sydafrika er udnævnt til Whale Heritage Site

Krav til Whale Heritage Sites

For at et område kan udpeges til Whale Heritage Site, skal det opfylde en række kriterier inden for artsbevarelse, bæredygtighed og ansvarlig omgang med vilde dyr. Området skal bl.a.:

  • tilskynde til respektfuld sameksistens mellem mennesker og hvaler
  • værdsætte hvaler
  • fremme miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed
  • fremme forskning, uddannelse og oplysning

Når rejseindustrien for alvor begynder at åbne op igen, er det en mulighed for at skabe en bedre og mere bæredygtig form for turisme. Med et besøg i Algoa-bugten kan man være en del af løsningen.

Algoa Bay i Sydafrika er udnævnt til Whale Heritage Site

 

Vil du vide mere