To hunløver i en nationalpark i Østafrika

Nyt globalt talerør for verdens dyr

Nyheder

Vi, der taler dyrenes sag, må ofte råbe meget højt for at blive hørt. Derfor er vi nu 19 organisationer, der er gået sammen om at sætte dyrene på den højeste politiske dagsorden.

På den sidste dag af 2020 stiftede vi sammen med 18 andre dyreorganisationer World Federation for Animals. Det er et internationalt netværk, der skal arbejde for at gøre en forskel for verdens dyr ved at sætte dyrebeskyttelse på den internationale politiske dagsorden.

Blandt de øvrige stiftende medlemmer er både nationale organisationer som Dyrenes Beskyttelse (Danmark) og Dyrenes Ratt (Sverige) og andre internationale organisationer i lighed med os såsom Compassion in World Farming og FOUR PAWS.

En samlet, verdensomspændende stemme for dyrene

Som international dyrebeskyttelsesorganisation skaber vi allerede resultater for dyr over hele verden. I 1971 fik vi rådgivende status i FN (dengang under navnet WSPA), og her har vi siden 2013 haft højeste rådgivende status. Ved at tale dyrenes sag i FN-systemet er det ad flere gange lykkedes os at få dyrevelfærd og dyrebeskyttelse inkluderet i en række resolutioner.

Det vil dog give en yderligere fordel at tale med en samlet, global stemme. Med World Federation for Animals får dyrene en forenet repræsentation i FN-systemet, og det kan give os endnu større slagkraft end tidligere.

Det vil styrke vores indsats for både at beskytte vilde dyr mod udnyttelse og for at skabe bedre leveforhold for de milliarder af dyr, der lider i den industrielle landbrugsproduktion.

Vi er 19 dyreorganisationer, der er gået sammen i det internationale netværk the World Federation for Animals

 

Vil du vide mere