Hurtigvoksende race af slagtekyllinger

Nu vil Subway sikre bedre forhold for slagtekyllingerne

Nyheder

Inden for få år bliver livet væsentligt bedre for de kyllingerne, som ender på menuer hos fastfoodkæden Subway i Danmark og resten af Europa.

Da vi for nylig udgav vores rapport ’The Pecking Order 2021’ om velfærden blandt de kyllinger, der bruges af de store fastfoodkæder, var Subway en af bundskraberne. 

Men nu har fastfoodgiganten forpligtet sig til inden 2026 at følge standarderne i ’Better Chicken Commitment’, der forbedrer betingelserne for opdræt af kyllinger betydeligt. Det gælder for kædens restauranter i hele Europa og dermed også Danmark.

Dermed følger Subway i fodsporene på bl.a. KFC, hvor syv europæiske afdelinger – herunder den danske – har underskrevet Better Chicken Commitment.

Mere plads og mere tid til at vokse

Hvert år avles der 60 mia. slagtekyllinger på verdensplan. Omkring to tredjedele af dem – 40 mia. – lever tæt presset sammen i industristalde eller bure. Mange slagtekyllinger ser aldrig dagslys eller får frisk luft. De har sjældent mulighed for at udføre deres naturlige adfærd som at hvile sig på siddepinde, hakke og skrabe efter mad eller at støvbade. 

En stor del er desuden hurtigvoksende racer – de såkaldte turbokyllinger – hvis unaturlige vækst kan give kyllingerne smerter og alvorlige helbredsproblemer.

Intensivt producerede slagtekyllinger

Men nu vil Subway altså inden 2026 sikre, at de kyllinger, de har på menuen, har haft et bedre liv med mere plads i stalden og mere dagslys. Og de vil udelukkende bruge kyllingeracer, der vokser langsommere og tager længere tid at opdrætte.

”Det er et meget positivt skridt, som Subway nu har taget i lighed med bl.a. KFC. Vi begynder at se et større fokus på dyrevelfærd blandt forbrugerne, og det bliver der lagt mærke til i fastfoodbranchen. Forhåbentlig vil det føre til, at endnu flere af de store fastfoodkæder vil følge trop og forbedre kyllingernes leveforhold,” siger Esben Sloth, kampagnechef i World Animal Protection Danmark.

Slagtekyllingerne er ikke de eneste dyr, der lever under uacceptable forhold i en stor del af det industrielle landbrug. Hjælp os med at kæmpe for en ny retning for langbruget:

Skriv under

Vil du vide mere