Nu får de rumænske hunde og deres ejere hjælp

06/09/2014

Rumænske hundeejere, som ikke tidligere har haft råd til at tage deres firebenede venner til dyrlægen, får hjælp på den mobile klink, vi finansierer. Mød nogle af de hunde, der har besøgt klinikken.

Den mobile klinik drives af vores rumænske partnerorganisation Save the Dogs og kører rundt i landområder og i udkanten af byerne i Constansa-distriktet. Klinikken hjælper ikke kun de mange herreløse hunde i området, men også det store antal hundeejere, der ikke har råd til at betale for dyrlægehjælp til deres hunde.

Klinikken vaccinerer hundene, behandler dem for skader og sygdomme og steriliserer og kastrerer dem. Det skal hjælpe med at nedbringe antallet af herreløse hunde. Hundene bliver mikrochippet, så de kan blive identificeret og genforenet med deres ejere, hvis de bliver væk. En vigtig del af klinikkens arbejde er desuden at undervise lokalbefolkningen i, hvordan man er en ansvarlig hundeejer. 

Igor og Blacky

Hundene Igor og Blacky er uadskillelige ligesom deres ejere, parret George og Andreea. De to hunde bruger det meste af dagen på at lege med hinanden. Selvom de virkede sunde og raske, besluttede George og Andreea alligevel at få dem tjekket på klinikken for en sikkerheds skyld. 

Dyrlægen opdagede, at der var noget galt med Igors øre og hale. George havde godt lagt mærke til, at hunden kløede sig og bed sig i halen, men han troede, at det skyldtes varmen. Det viste sig at være skab, som Igor straks kom i behandling for.

Labuta

Labuta er en lille 2 år gammel hund. Han er meget blid og kærlig og er til stor glæde for sin ejer, en ældre, lam kvinde. Han ankom til klinikken i armene på Georgeta, ejerens niece. Georgeta forklarede, at hendes tante ikke selv kunne komme, fordi hun var sengeliggende, men at hun forfærdelig gerne ville have Labuta mikrochippet og kastreret. 

Uden klinikkens hjælp ville Labutas ejer ikke have haft råd til at tage ham til dyrlægen. En ny lov i Rumænien siger, at alle hunde skal være chippede, registrerede og kastrerede/steriliserede, så Labutas ejer var meget bekymret for, hvad der ville ske med hendes hund, hvis hun ikke fik det gjort. Nu kan hun trygt nyde Labutas selskab de næste mange år.

Bobby 

Lucian er en anden af de hundeejere, der har fået hjælp af klinikken. Han elsker sin sort/hvide hund Bobby og var bekymret for ham, fordi han var begyndt at opføre sig aggressivt over for andre hunde. Bobby var også begyndt at strejfe og var ofte væk i flere dage af gangen. 

De ansatte på klinikken fortalte Lucian, at Bobbys opførsel er normal for en voksen, intakt hanhund. De forklarede, at det var til fare for både Bobby selv og andre hunde at lade ham blive ved med at løbe frit rundt uden opsyn. Lucian besluttede sig for at få Bobby kastreret. Nu er Bobby blevet sit gamle, legesyg jeg – han er ikke længere aggressiv over for andre hunde og er holdt op med at strejfe. 

Læs mere om vores arbejde med hunde >>

Fire bjørne reddet i politirazzia

Fire bjørne reddet i politirazzia

Et tip fra vores partnerorganisation fik pakistansk politi til at storme et stort arrangement med bjørne-hundekampe. Fire bjørne blev konfiskeret og overdraget...