Nepals dyr har mere end nogensinde brug for hjælp

13/05/2015

Vores katastrofeteam arbejder i døgndrift for at hjælpe Nepals dyr, efter at et nyt jordskælv har ramt landet.

"Nu hvor et nyt jordskælv har ramt, kan vores indsats mere end nogensinde før betyde forskellen mellem liv og død for tusindvis af dyr og deres ejere."

Endnu et voldsomt jordskælv ramte Nepal i går, tirsdag den 12. maj. Det nye jordskælv målte 7,3 på Richter-skalaen, og siden har der været flere store efterskælv. Det er et frygteligt slag for landets mennesker og dyr, der allerede kæmper for at komme på fode efter jordskælvet den 25. april, hvor mere end 8.000 mennesker og tusindvis af dyr blev dræbt. 

Overalt ligger bygninger i ruiner, og både dyr og mennesker står uden tag over hovedet. Efter det første jordskælv byggede mange mennesker midlertidige læskure til deres geder og bøfler, og om natten fandt folk trøst ved at sove med armene om deres hunde i hjemmelavede telte eller under presenninger. Nu er de midlertidige læskure og telte braset sammen, og dyrene har mere end nogensinde brug for mad, vand og medicin.

Du kan hjælpe Nepals dyr – støt med et beløb nu >>

Forskellen mellem liv og død

Vores katastrofehjælpsarbejder Scott Cantin fortæller:

”Det nye jordskælv er en kæmpe tragedie. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det har ramt de mange mennesker og dyr, der allerede havde mistet deres hjem. Vi fortsætter vores kapløb mod tiden for at hjælpe dyrene og deres ejere.”

Scott fortsætter: ”Jeg har set mennesker sætte deres egne liv på spil for at redde deres dyr. De deler deres telte og deres sparsomme madrationer med dyrene. Nu hvor et nyt jordskælv har ramt, kan vores indsats mere end nogensinde før betyde forskellen mellem liv og død for tusindvis af dyr og deres ejere.”

Når vi hjælper dyrene, hjælper vi også mennesker

Vores katastrofeteam har været i Nepal siden slutningen af april og fortsætter arbejdet for at hjælpe så mange dyr som muligt. Når vi redder dyrene, hjælper vi samtidig deres ejere. Mange nepalesere er afhængige af deres landbrugsdyr for at overleve, og uden dyrene får de svært ved at komme på fode igen efter jordskælvene. Deres elskede kæledyr giver dem trøst og håb midt i katastrofen.

Du kan hjælpe Nepals dyr – støt med et beløb nu >>