Myreslugerunge får sutteflaske. Instituto Tamanduá

Mød de reddede myreslugerunger

Nyheder

Flere og flere myreslugerunger bliver fundet alene og ofte sårede, efter at de er flygtet fra de voldsomme skovbrande i Brasilien. Læs her, hvordan vi hjælper dem.

Millioner af vilde dyr mister deres hjem, fordi nogle af Brasiliens mest artsrige naturområder står i flammer. Som en del af vores indsats for at hjælpe de dyr, der er ramt af brandene, støtter vi et projekt for at redde og rehabilitere moderløse myreslugerunger, som drives af Instituto Tamanduá.

Myreslugernes lange pels og måde at bevæge sig på gør, at de let bliver fanget af ilden og brændt ihjel. Andre dør efter at være undsluppet brandene, fordi de flygter ud i befærdede områder, hvor de bliver påkørt af biler. Mange unger bliver fundet alene og hjælpeløse, efter at deres mødre er blevet dræbt i trafikken.

De mindste af de reddede unger får flaske med mælkeerstatning ca. 15 gange om dagen. Når de bliver lidt ældre, begynder de at få fast føde, der primært består af tørfoder til katte. Der er et højt indhold af protein og næringsstoffer i kattemad, som gør det velegnet til myreslugerne.

Ungerne får suppleret tørfoderet med myrer og termitter, som er det, de lever af i naturen. Der bliver også sat termitboer ind til dem, så de kan øve sig i at åbne dem med kløerne. 

Læs her om fem af de reddede myreslugerunger: 

Cisco

Myreslugerungen Joey får hjælp af Instituto Tamanduá

Cisco på ca. 2 måneder blev fundet på en vej uden sin mor – hun er sandsynligvis blevet dræbt i et trafikuheld. Cisco er ikke særlig stor, og sådan fik han sit navn: Cisco er nemlig slang for lille. Men han har til gengæld en stor personlighed. Han er den mest nysgerrige af ungerne, og efter hvert måltid bliver han legesyg og lader for sjov som om, at han angriber dyrlægerne.

Fadinha

Myreslugerungen Joey får hjælp af Instituto Tamanduá

Fadinha er omkring 5 måneder. Da hun blev fundet på en vej, havde hun læsioner i hovedet, parasitter over hele kroppen og var meget apatisk. Der gik et stykke tid, før hun kom sig, og i starten havde hun svært ved at drikke den mælk, hun fik tilbudt. Men nu går det efterhånden godt med hende.

Joaquim Felipe 

Myreslugerungen Joey får hjælp af Instituto Tamanduá

Joaquim Felipe er 5-6 måneder gammel og blev også fundet på en vej. Han var bange og desorienteret, men havde heldigvis ingen skader. Han er en rolig og nysgerrig lille fyr, der elsker at blive fodret med sutteflaske. Dyrepasserne forsøger nu gradvist at få ham over på fast føde ved at blande mælkeerstatning op med kattemad.

Trovão 

Myreslugerungen Joey får hjælp af Instituto Tamanduá

Trovão på 5 måneder blev også fundet på en gård, hvor han nok har ledt efter mad og vand. Hundene på gården havde gøende omringet ham og har muligvis dræbt hans mor. På portugesisk betyder Trovão torden, og han fik sit navn, fordi han er meget stærk og er glad for lyden af sin egen stemme.

Joey 

Myreslugerungen Joey får hjælp af Instituto Tamanduá

Joey på ca. 2 ½ måned blev også fundet alene på en gård. Han er opkaldt efter Joey fra tv-serien ’Friends’, fordi han elsker at spise. Han bliver meget let forskrækket, og derfor er dyrepasserne ekstra forsigtige i deres omgang med ham. Hvis han selv kunne bestemme, ville han tilbringe al sin tid i skødet på en dyrepasser. Det forsøger de dog gradvist at vænne ham af med, så han kan blive mere selvstændig.

Læs også: 5 ikoniske dyr, der brænder levende netop nu >>

Vil du vide mere