Mød Bruno: En heldig hund

28/06/2016

Hvalpen Bruno er blandt en million hunde, vi har vaccineret. Ved at vaccinere hundene, beskytter vi dem mod at blive slået ihjel på grund af frygt for rabies.

Rabies ligger til grund for alle problemer med hunde i Afrika. De metoder, som folk tager i brug over for hundene, er for det meste brutale og grusomme – men også ineffektive.

Bruno er en glad og livlig hvalp, der lever i Kenya med sin ejer Joseph og hele hans familie. Bruno er heldig – hun er nemlig blevet vaccineret mod rabies. Vaccinen beskytter hende ikke bare mod den dødbringende sygdom, men også mod at blive brutalt dræbt.

Rabies dræber op mod 2.000 mennesker om året i Kenya, og i desperation slår folk hundene ihjel, fordi de frygter, at de spreder sygdommen.

En lille hvalp med stort mod på livet

Man skal ikke lade sig narre af navnet; Bruno er nemlig en hunhund. Joseph gav hende det navn, fordi han synes, at det er et stærkt navn, der passer godt til den lille hvalp med stort mod på livet.Joseph Mutui og resten af familien er meget glade for, at deres hvalp Bruno nu er beskyttet fra rabies. De hjælper os med at sprede ordet om, hvor vigtige vaccinationerne er, i området.

Bruno elsker at lege med hønsene og de andre hunde i området. Blandt hendes yndlingsbeskæftigelser er også at spise kål og tage sig en lur i skyggen.

I videoen kan du se Bruno og hendes familie:

Bruno er en del af familien

Joseph lærer Bruno at være vagthund, så hun kan passe på familien og fortælle dem, hvis der kommer en besøgende, eller hvis nogen forsøger at trænge ind på grunden.

”Bruno passer på os. Jeg føler mig altid tryg, når hun er i nærheden. Hun er en del af vores familie, og vi ville være helt knuste, hvis vi mistede hende. Derfor har jeg fået hende vaccineret. Sådan kan jeg beskytte hende, ligesom hun beskytter os,” fortæller Joseph.

Joseph fortsætter: ”Rabies er en meget virkelig trussel for os. Min nabos datter blev bidt af en smittet hund, og hun døde. Hvis man bliver bidt og ikke bliver behandlet, så dør man. Det er meget skræmmende for os alle sammen at tænke på.”

Hundedrab stopper ikke rabies

Tennyson Williams, der er direktør for World Animal Protection i Afrika, forklarer:

”Rabies ligger til grund for alle problemer med hunde i Afrika. De metoder, som folk tager i brug over for hundene, er for det meste brutale og grusomme – men også ineffektive.”

Det er nemlig nyttesløst at dræbe hunde i et forsøg på at stoppe rabies. Vaccinationer er den eneste effektive metode til at stoppe den dødbringende sygdom. Det har vi bevist med vores vaccinationsprojekter, og det bliver bakket op af Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

Vi har allerede vaccineret over 16.000 hunde i Kenya som en del af et pilotprojekt, der skal vise myndighederne, at massevaccinationer er vejen frem. Vores mål er at vaccinere yderligere 50.000 hunde i landet inden udgangen af 2016.

Du kan vaccinere en hund for kun 20 kr. >>

Læs mere om vores arbejde for at vaccinere hunde >>

Snart slippes tyrene løs i Pamplona

Snart slippes tyrene løs i Pamplona

San Fermin-festivalen i Pamplona er et stort tilløbsstykke – ikke mindst blandt mange turister. Men festivalen er en blodig affære, hvor seks tyre hver dag...