A lion cub behind a wire fence

Mishandling af løver er blevet big business

Nyheder

Det er ikke kun rige storvildtsjægere, der truer Afrikas løver. Vi har netop lavet en rapport, der afslører at også turister, der besøger Afrikas private løveparker støtter en illegal industri, hvor dyrene bliver mishandlet og skudt.

Løven Cecil måtte lide i 40 timer før den blev dræbt af en rig amerikansk tandlæge, der havde betalt 50.000 dollar for at slå den ihjel. Drabet har rystet hele verden og har sat fokus på, hvor vigtigt det er at beskytte Afrikas vilde dyr.   

Vi har netop udgivet en rapport, der afslører, at det ikke kun er krybskytter og storvildtsjægere, der truer Afrikas løver. 

Helt almindelige turister er også med til at støtte en kynisk industri i Afrika, hvor løver mishandles, så de kan posere for turister.

5800 løver holdes fanget i Sydafrika

Rapporten tager udgangspunkt i de meget populære Sydafrikanske løveparker, hvor turister mod betaling kan komme helt tæt på de store dyr og få taget en løve selfie. Umiddelbart ser det ud til at være en harmløs turistattraktion. Men bag om kulisserne bliver løverne mishandlet, så de til sidst kan blive tamme nok til at omgås mennesker.

Vores research viser, at der alene i Sydafrika er 150 løveparker, som udelukkende tjener penge på turisme. 

Parkerne holder ca. 5800 løver fanget – ofte under helt uacceptable forhold. Det anslås at være en fordobling af antallet siden 2005. 

Det betyder, at der i dag er mange flere løver i fangenskab i Sydafrika, end der er frie løver i landets vildtreservater.    

Løveparkerne er et stort problem:

Som rapporten afslører, så er problemet med løveparkerne blandt andet at: 

  • De små løveunger bliver taget fra deres mor bare få uger gamle for at blive gjort tamme nok til at omgås turister.  
  • Træningen består af afstraffelse og slag, så dyrene blive pacificerede og klar til at mennesker kan klappe og tage billeder af dem. 
  • Løverne bliver holdt i små bure og tvinges til at underholde turister mange timer om dagen.
  • Når løverne bliver voksne og er for farlige til at omgås turister, bliver de ofte solgt til private samlere eller uautoriserede zoologiske haver. De kan også ende som bytte for storvildtsjægere eller slået ihjel og brugt i traditionel asiatisk medicin.      

Presseansvarlig i World Animal Protection, Nikolaj Vesselbo, siger: ”Mange turister ved det ikke, men når de besøger en løvepark er man også med til støtte en kynisk industri, der mishandler løverne. Og den lille søde løveunge man klapper, kan meget vel være samme dyr som senere i livet ender med at blive skudt af en trofæjæger”.  

Læs rapporten om problemet i løveparkerne:

Hent rapporten

Vil du vide mere