Minkunge på svensk minkfarm med bidsår i hovedet

Letland forbyder minkavl – Danmark halter bagefter

Nyheder

Letland har som det 15. land i EU vedtaget et forbud mod opdræt af mink og andre pelsdyr. Det skete dagen før, at den danske regering meldte ud, at minkavl kan genoptages i Danmark.

Topfoto: Jo-Anne McArthur / Djurrattsalliansen / We Animals Media

Med Letland har 15 lande i EU og 21 lande i hele Europa gjort op med den forældede pelsdyrproduktion. Det lettiske forbud, som træder i kraft i 2028, blev vedtaget den 22. september – dagen før den danske regering meddelte, at minkavl kan genoptages i Danmark, når det midlertidige forbud udløber ved årsskiftet.

Danmark er dermed ude af trit med resten af Europa. Allerede tidligere i år forbød tre andre europæiske lande peldyrsavl, nemlig Irland, Bulgarien og Malta. 

Skriv under for et forbud

Absurd og uacceptabelt

Esben Sloth, kampagnechef i World Animal Protection Danmark, påpeger det absurde i, at Danmark går i den modsatte retning:

”I forvejen kommer de danske borgere til at betale mere end 19 mia. i erstatning for at få nedlagt et erhverv, der er dybt skadeligt for dyrene, naturen og klimaet, og som stadig kan udgøre en potentiel risiko for folkesundheden. Det er helt uacceptabelt at genoplive det! Der er tale om et erhverv, som mishandler vilde dyr i små bure, udelukkende med det formål at producere pels.”

Læs også: 7 gode grunde – derfor skal minkavl forbydes for altid

På vej mod et totalforbud i EU

Vi er gået sammen med mere end 70 andre dyrebeskyttelsesorganisationer i Europa for at stoppe produktion af og handel med pels i hele EU. Det vil gøre en forskel for de omkring 32 mio. mink, ræve, mårhunde og chinchillaer, der lige nu sidder stuvet sammen i små bure på pelsfarme rundt omkring i Europa.

Hvis vi indsamler mindst 1 mio. gyldige underskrifter, er EU-Kommissionen forpligtet til at behandle sagen. Indtil videre har vi sammen indsamlet over 365.000 underskrifter fra EU-borgere, der er enige i, at den forældede pelsindustri skal nedlægges.

Hjælp os med én gang for alle at få sat en stopper for pelsdyrproduktion i Danmark og resten af EU:

Skriv under

Vil du vide mere