Walmart - Animal Cruelty - World Animal Protection

Kødforbrug og den industrielle dyreproduktion blev ignoreret på COP26

Nyheder

Verdens ledere ignorerer fortsat den enorme klimapåvirkning, som stammer fra det industrielle landbrug og ødelæggelsen af de brasilianske skove i Amazonas og Cerradoen.

I Brasilien ryddes hvert år enorme naturområder for bl.a. at dyrke soja, som ender i maven på landbrugsdyr over hele verden – også i Danmark.

Afskovning blev ganske vist adresseret på COP26. Men landbruget blev helt ignoreret, på trods af at det industrielle landbrug i stor stil er skyld i skovrydning til fordel for foderdyrkning. 

Blot for at dyrke soja nok til de danske dyr er der brug for et område på størrelse med Sjælland, Falster og Langeland. Andre EU-lande importerer ligeledes soja i stor stil, og det samme gør lande som Kina, mens Brasilien også selv er storforbruger.

Også i forbindelse med metanmålene blev den industrielle dyreproduktion ignoreret. Og det på trods af, at dyreproduktionen er ansvarlig for 37 % af den globale metanudledning. 

Stop landmisbruget

Færre dyr og mindre kød

Hvis vi skal nå de mål for at stoppe afskovning og metanudledning, som der er sat på COP26 og i Paris-aftalen, er vi nødt til at bremse den industrielle dyreproduktion og nedbringe kødforbruget. Det er den eneste måde, vi kan stoppe ødelæggelserne af vores uerstattelige økosystemer.

Regeringer bør samtidig støtte landmænd, der overgår til en mere human og bæredygtig fødevareproduktion.

”Der er brug for en forandring i vores fødevarsystem, så vi kan beskytte både landbrugsdyr, vilde dyr og deres levesteder samt klimaet. Men det var ikke formelt en del af agendaen eller forhandlingerne,” siger Lindsay Duncan, der leder vores kampagnearbejde på landbrugsområdet. Hun fortsætter: 

”Verdens ledere er nødt til at åbne øjnene for det industrielle landbrugs enorme klimapåvirkning og tabet af biodiversitet. Den industrielle dyreproduktion bør sættes på dagsordenen i fremtidige COP-forhandlinger.” 

Du kan gøre en forskel ved at spise mere grønt og mindre kød:

Bliv inspireret

Vil du vide mere