Elefanterne nyder livet i den elefantvenlige lejr ChangChill

“I er vores livline”

Nyheder

Sydøstasiens fristeder for reddede elefanter kæmper fortsat for at overleve coronapandemien – men har klaret sig igennem indtil nu med hjælp fra vores støtter. Læs deres hilsner her.

For lidt over et år siden lukkede det meste af verden ned. Fra den ene dag til den anden forsvandt de besøgende hos de elefantvenlige lejre og reservater, der er hjem for reddede elefanter fra turist- og skovhugstindustrien. Dermed var det slut med indtægter til at betale for foder, medicin og andre omkostninger.

Her, er år senere, har mange af de elefantvenlige steder holdt sig oven vande – i høj grad takket være gavmilde bidrag fra vores støtter. Da turisterne endnu ikke er vendt tilbage, har de dog stadig hårdt brug for hjælp.  Lige nu er det den tørre årstid, og det betyder, at der kun er megen lidt naturlig bevoksning for elefanterne at spise, og priserne på frugt og grøntsager er fordoblet.

Det er med en blanding af taknemmelighed, frygt og håb, at de elefantvenlige steder her sender deres hilsner til os og vores støtter.

Following Giants, Thailand

Charae Sangkaow, ejer af Following Giants:

”I et år nu har vi stået uden besøgende og dermed uden indtægter. Vi har været nødt til at fyre ansatte, og hvis det ikke havde været for jeres støtte, ville vi have været nødt til at dreje nøglen om. Så ville elefanterne være endt i skovhugstindustrien, eller de ville have sultet.”

”Vi holder af vores elefanter, som var de familiemedlemmer. Med jeres støtte har vi kunnet købe foder til dem og betale løn til de tilbageværende mahoutter, der tager sig godt af elefanterne og sikrer, at de har det godt. Vi er meget taknemmelige, og der er hårdt brug for fortsat støtte, for vi har stadig ingen besøgende.” 

Reddede elefanter i Elephant Valley Project

Foto: Following Giants

Tree Tops Elephant Reserve, Thailand

Louise Rogerson, medstifter og projektdirektør i Tree Tops:

“Situationen har været uændret for os, siden vi var nødt til at lukke for besøgende i marts 2020. Vi aner ikke, hvornår turisterne vender tilbage, og måned efter måned kæmper vi for at kunne betale vores ansatte og fodre elefanterne.”

”Støtten fra jer er vores livline, for med den kan vi købe daglige forsyninger af ananasgræs og frugt samt ris og vitaminer til at lave riskugler. Dem er vi nødt til at give elefanterne som supplement her i den tørre årstid for at sikre, at de får den korrekte næring.”

”Vi hører mange historier om elefantlejre, der er truet af lukning, og for nylig døde en elefant i en af lejrene. I Tree Tops trækker vi hver måned et lettelsens suk. Takket være jeres støtte kan vi klare os gennem COVID-19 – og vi føler os lidt mindre alene.”

Reddede elefanter i Elephant Valley Project

Foto: Tree Top

ChangChill, Thailand

Dee T. Kenyon, projektleder i World Animal Protection tilknyttet ChangChill:

“Rigtig mange elefantlejre har været nødt til at lukke, så vi føler os heldige og taknemmelige over støtten. Vores elefanter har stadig et godt liv med masser af frihed, og de har ikke sultet. Vi har været nødt til at skære i lønningerne for vores ansatte, men de og deres familier kan trods alt klare sig gennem denne svære tid.”

”Vi sætter meget stor pris på den fortsatte støtte. Den er altafgørende, mens vi venter på, at turisterne vender tilbage til Thailand.”

Reddede elefanter i Elephant Valley Project

Foto: ChangChill

Burm and Emily’s Elephant Sanctuary (BEES), Thailand

Emily McWilliam, medstifter af BEES:

“Vi er helt afhængige af donationer nu, da vi ikke har haft besøgende i et helt år. Vi gør vores bedste for at holde alting kørende, men det er udfordrende, da vi har færre ansatte til at gøre alt arbejdet, og alle arbejder ekstra hårdt.”

”Elefanterne har heldigvis ikke mærket nogen forandring. De er glade og sunde og tilbringer hver eneste dag i skoven – takket være jer, der hjælper os med at købe foder og medicin til elefanterne og betale løn til de tilbageværende ansatte. Den økonomiske støtte løfter virkelig en tung vægt fra vores skuldre og tillader os at tro på, at vi kan overleve krisen.”

Reddede elefanter i Elephant Valley Project

Foto: Burm and Emily's Elephant Sanctuary

Kindred Spirit Elephant Sanctuary, Thailand

Kerri McCrea, leder og medstifter af Kindred Spirit:

“Efter et år uden besøgende har vi nødt til at sige farvel til flere af vores ansatte for fortsat at kunne betale for foder til elefanterne og deres mahoutter. Pga. pandemien er der desuden over 60 ekstra elefanter i området fra elefantlejre, der har måttet lukke. Vi gør vores bedste for at tage os af dem i tillæg til vores egne dyr. Det er svært, men i det mindste nyder elefanterne at have så mange flere artsfæller at socialisere med.”

”Det er svært at finde nok foder til elefanterne her i den tørre årstid, særligt når der nu er så mange ekstra munde at mætte. Den naturlige vegetation forsvinder hurtigt, og vi må køre op til tre timer eller længere for at finde græs og andet, de kan spise. Men med jeres hjælp kan vi købe ekstra græs og foder, så elefanterne ikke skal sulte. Vi kan ikke takke jer nok.”

Reddede elefanter i Elephant Valley Project

Foto: Kindred Spirit Elephant Sanctuary

Elephant Valley Project, Cambodja

Jemma Bulllock, Program Manager i Elephant Valley Project:

“Vi lukkede helt i tre måneder i 2020. Siden da har vi prøvet at tiltrække lokale besøgende, men der kommer kun, hvad der svarer til 10 % af det normale antal, og det kan på ingen måde dække omkostningerne til at tage sig af elefanterne. Jo længere pandemien fortsætter, jo længere bagud kommer vi med regninger, løn til de ansatte og vedligeholdelsesudgifter.”

”Mahoutterne er fantastisk dedikerede og tager sig godt af elefanterne. Det gør os frygteligt ondt, at vi ikke kan udbetale deres løn til tiden. Vi har heller ikke penge til uforudsete udgifter, hvis elefanterne bliver syge eller skadede. Vi må nøjes med at købe den mest nødvendige basale medicin.”

”Uden støtten fra World Animal Protection ville vi ikke have overlevet! Den er bogstaveligt talt livsnødvendig for os. Kun med hjælp fra fortsat støtte i 2021 kan vi fortsætte med at give vores elefanter et godt liv.”

Reddede elefanter i Elephant Valley Project

Foto: Elephant Valley Project

Det betaler støtten for

De økonomiske bidrag fra vores støtter er med til at betale for:

  • Foder og vitamintilskud til elefanterne
  • Medicin og dyrlægeomkostninger
  • Løbende driftsomkostninger
  • Løn til mahoutterne, der tager sig af elefanterne

I 2021 vil vi støtte følgende steder:

  • Boon Lott's Elephant Sanctuary (BLES) – Thailand
  • Burm and Emily’s Elephant Sanctuary – Thailand
  • ChangChill – Thailand
  • Elephant Valley Project – Cambodja
  • Following Giants – Thailand
  • Kindred Spirit Elephant Sanctuary – Thailand
  • Mahouts Elephant Foundation – Thailand
  • Mandalao Elephant Conservation – Laos
  • Somboon Legacy Foundation – Thailand
  • Tiger Tops – Nepal
  • Tree Tops Elephant Reserve – Thailand
Vil du vide mere