Hvaler skal befries fra fiskenet

09/09/2014

Vi finansierer workshops der lærer deltagerne at redde hvaler, der er fanget i fiskenet. Hvis hvalerne ikke bliver hjulpet fri af nettene, dør de.

Hvert år dør omkring 308.000 hvaler og delfiner, fordi de bliver fanget i fiskenet og andet fiskeudstyr. Store hvaler kan ofte svømme rundt viklet ind i nettene i flere måneder, før de dør.

Det er farligt at prøve at redde hvalerne ud af nettene, hvis man ikke har forstand på det. Derfor finansierer vi en række workshops, der bliver afholdt af Den Internationale Hvalfangstkommission (IWC). Her lærer deltagerne, hvordan de på sikker vis kan redde hvalerne fra den sikre død i fiskenettene.

Undervisning og praktiske øvelser

Den nyeste workshop blev afholdt i Neiafu, Tonga, i det sydlige Stillehavsområde. I løbet af to dage med undervisning og praktiske øvelser lærte de 10 deltagere, hvordan de kan hjælpe hvalerne fri, uden at det er til fare for hverken dem selv eller hvalerne. De fik desuden en række specialværktøjer til kunne gøre det. Blandt deltagerne var der ansatte fra lokale hvalsafariselskaber og to ansatte fra Vanuatus Fiskeriorganisation.

Indtil videre har vi finansieret workshops i Den Dominikanske Republik, Ecuador og i det større caribiske område.

Vi gør havet til et sikrere sted for dyr

På en workshop om havaffald, som IWC for nylig holdt på Hawaii, roste de vores støtte til arbejdet. Samtidig fik vi mulighed for at fortælle 30 internationale eksperter om vores arbejde for at gøre havet til et sikrere sted for de dyr, der har det som deres hjem.

Mens vi var på Hawaii, hjalp vi også helt praktisk Hawaii Wildlife Fund med et større oprydningsarbejde for at fjerne store mængder fiskenet, der var skyllet i land på Hawaiis strande efter orkanen Iselles rasen. 

Læs mere om vores arbejde for at rydde op i verdens have >> 

Fire bjørne reddet i politirazzia

Fire bjørne reddet i politirazzia

Et tip fra vores partnerorganisation fik pakistansk politi til at storme et stort arrangement med bjørne-hundekampe. Fire bjørne blev konfiskeret og overdraget...