Hundredtusinder protesterer mod berygtet tigertempel i Thailand

Hundredtusinder protesterer mod berygtet tigertempel i Thailand

Nyheder

Mere end 212.000 personer verden over opfordrer de thailandske myndigheder: Stop folkene bag berygtet tigertempel i at åbne en ny tigerattraktion.

Vi har netop overrakt 212.00 underskrifter til det thailandske ministerium for nationalparker og bevarelse af vilde dyr og planter (DNP) med en klar opfordring til at stoppe åbningen af en ny turistattraktion, hvor tigre er i fare for at blive mishandlet.

ake_9851

Frygt for at mishandlingen vil fortsætte

Den nye tigerattraktion ligger side om side af det gamle tigertempel, som blev lukket i maj 2016 efter flere års anklager om illegal avl og handel med tigre. Dengang blev templet stormet af over 500 betjente fra DNP, der konfiskerede stedets mindst 147 tigre.

Razziaen afslørede ikke kun mishandlede tigre i fangenskab. Man fandt også døde tigerunger samt forskellige tiger-kropsdele i templets frysere.

Billeder af den nye turistattraktion viser, at der er bygget små tigerbure på de fire hektar land, som ejes af Golden Tiger (Thailand) Co. Ltd. – selskabet bag det nu lukkede tigertempel. Vores undersøgelser peger på, at den nye tigerattraktion vil åbne i slutningen af maj i år.

1018806_1

Billede fra opførelsen af den nye tigerattraktion

Kyniske bagmænd

"Det er meget kynisk, det som de her mennesker foretager sig. Det er meget bekymrende, at de måske kan fortsætte med at misbruge tigre ved blot at ændre navnet på deres virksomhed," siger vores biolog og programmedarbejder Christina Abel og fortsætter:

"Hvis turisterne var klar over, hvilken pris tigrene betaler for deres tigerselfies, så er jeg sikker på, at de ville fravælge det. Men turisterne ser ikke bagsiden af industrien."

1018716



Billede fra det nu lukkede tigertempel

Uacceptabelt at gå tilbage til mishandling af tigre

Dyrlæge Jan Schmidt-Burbach, vores ekspert i vilde dyr, er enig og siger: "Mishandlingen af tigre må ikke fortsætte, bare fordi man skifter navn. Vi må sikre os, at dette sted ikke åbner - og derfor beder vi myndighederne lytte til de hundredtusinder, der har protesteret mod denne meningsløse plan."

"Det var en kæmpe sejr for dyrene, da Tigertemplet blev lukket sidste år. Derfor kan vi ikke gå tilbage til dette scenarie igen, hvor tigerunger bliver avlet for profit, bliver taget fra deres mødre, holdt i små bure, ikke får den nødvendige dyrlægepleje og er stressede, hvilket forårsager ekstrem lidelse."

1018714_1

Billede fra det nu lukkede tigertempel

Op til 500 tigre kan ende som underholdning for turister

Golden Tiger (Thailand) Co. Ltd. er i gang med at bygge den nye turistattraktion i Kanchanaburi (Vestthailand) og har allerede fået en zoo-licens til deres nye sted af DNP. Dog er den betinget af, at de opfylder 11 specifikke krav inden for seks måneder. Kravene omhandler blandt andet indhegninger af en vis størrelse samt tilsyn af dyrlæger.

Ved at få udstedt en zoo-licens vil folkene bag tigertemplet kunne fortsætte med deres mishandling af tigre. Kravene inkluderer ikke forbud mod at avle på tigrene, eller at tigrene skal være afskærmet fra turisterne, så de ikke kan interagere med dem. Ifølge National Geographic vil det nye sted potentielt kunne huse op til 500 tigre.

"Turister skal vide, at deres 'enestående' turistbilleder med en tiger forårsager et helt livs lidelser for dyret," siger Jan Schmidt-Burbach.

Vil du vide mere