Hundedrab i Europa skal stoppes

30/10/2014

Hver dag er tusindvis af herreløse hunde i Europa i fare for at blive slået ihjel under store lidelser. Vi samler underskrifter ind for at få indført effektiv lovgivning, der beskytter hundene. Vis din støtte på stophundedrab.dk.

De fleste af Europas millioner af herreløse hunde lever en kummerlig tilværelse. De anses ofte som en pestilens, og mange frygter, at de spreder sygdomme, som kan gøre mennesker syge. Det er ofte helt misforstået.

I mange europæiske lande er dyreværnsloven ekstremt mangelfuld og beskytter ikke hunde mod mishandling og grusom aflivning. Tusindvis af hunde bliver aflivet med metoder, der medfører en langvarig og smertefuld død. Hundene bliver blandt andet:

  • fodret med mad fyldt med glasskår, så de bliver skåret i stykker indefra
  • smidt levende i skraldespande, hvor de bliver mast eller sulter og tørster ihjel
  • bundet i skoven og efterladt, så de sulter eller tørster ihjel
  • indfanget og gasset

Underskrifter skal hjælpe hundene

Skriv under nu - sammen kan vi sætte en stopper for hundedrab i Europa! Vi vil stoppe de meningsløse og grusomme hundedrab i Europa. Op til Europa-Parlamentetsvalget i foråret sendte vi et spørgeskema ud til de danske kandidater til Europa-Parlamentet, hvor flere af dem svarede, at dyrevelfærd er vigtig. Hvis de handler på denne holdning, kan de bruge deres unikke position til at gøre en forskel for millioner af hunde i Europa.

Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark, siger:

”Vi starter i dag en underskriftsindsamling, hvor vi beder de danske medlemmer af Europa-Parlamentet om at arbejde for, at alle hunde i Europa er beskyttet af en effektiv lovgivning. For at få så mange underskrifter som muligt har vi brug for den danske befolknings opbakning. Vi bliver nødt til at forbedre livet for de millioner af herreløse hunde i Europa”.

Vi har reddet hunde over hele verden

Vi har i over 30 år arbejdet for at beskytte hunde over hele verden. I samarbejde med regeringer og lokale myndigheder har vi vaccineret hunde mod rabies som et alternativ til masseaflivninger i bl.a. Bangladesh, Indonesien, Kina, Filippinerne, Kenya og Zanzibar. 

I Rumænien har vi været i dialog med myndighederne siden efteråret 2013. Her var en halv million herreløse hunde i fare for at blive aflivet efter vedtagelsen af en ny lov, der gjorde masseaflivninger af herreløse hunde muligt. Vi protesterede kraftigt og fik stor opbakning fra danske dyrevenner, der skrev under på en opfordring til den rumænske ambassadør i Danmark om at sætte en stopper for masseaflivningerne. 

Vi rådgiver nu de rumænske myndigheder om, hvordan landet bedst kan tage hånd om sin bestand af herreløse hunde uden at ty til masseaflivninger. Samtidig finansierer vi en mobil dyrlægeklink i en rumænsk region med særligt mange herreløse hunde. Klinikken, der bliver drevet af vores partnerorganisation Save the Dogs, steriliserer og vaccinerer hundene og behandler og opererer dem, hvis de er syge eller skadede. 

Hunde venter på vaccinering - projekt i Zanzibar.

Skriv under og del

Vi har allerede hjulpet mange hunde – men millioner af andre hunde har stadig brug for vores hjælp. Du kan være med til at skabe et bedre liv for hundene i Europa. Skriv under på stophundedrab.dk og del underskriftsindsamlingen i dit netværk – jo flere der skriver under, jo større gennemslagskraft har vi.

Skriv under og hjælp os med at stoppe hundedrab i Europa >>

Læs mere om vores arbejde med hunde i hele verden >>

Læs om succeserne med rabiesvaccinationer >>