Hjælp til Mexicos dyr efter orkanen

Hjælp til Mexicos dyr efter orkanen

Nyheder

Over 3.000 dyr får hjælp af vores team, efter at orkanen Patricia ramte Mexico. Takket være vores forebyggende arbejde i landet blev færre dyr end frygtet skadet eller dræbt i orkanen.

Den 23. oktober 2015 ramte orkanen Patricia Mexico. Patricia er den stærkeste orkan nogensinde målt, og selvom den mistede noget af sin kraft, efterhånden som den bevægede sig ind gennem landet, skabte den store ødelæggelser i de værst ramte områder.

Vores katastrofeteam rykkede ud med det samme for at komme de ramte dyr og deres ejere til hjælp. De har lige nu travlt med at uddele foder til over 3.000 dyr, og vores dyrlæger giver grise, køer, heste og andre dyr mineraltilskud og parasitbehandlinger, så de ikke bukker under for de sygdomme, der hurtigt kan sprede sig efter en katastrofe. 

mexico1115-1

Denne gang er der tænkt på dyrene

Takket være det forebyggende katastrofearbejde vi har lavet i Mexico siden 2011, blev færre dyr end frygtet dræbt eller skadet i orkanen. 

Befolkningen er blevet oplyst om, hvordan de kan sikre deres dyr i katastrofesituationer, og derfor lykkedes det blandt andet mange kvægejere at evakuere deres dyr til mere højtliggende områder, hvor de ikke blev fanget i oversvømmelser eller mudderskred. 

mexico1115-2

I samarbejde med os har regeringen desuden inkluderet både kæledyr og landbrugsdyr i deres katastrofeberedskaber, og for første gang fik evakuerede mennesker lov til at tage deres kæledyr med sig til nødhjælpscentrene.

Når vi redder dyrene, hjælper vi samtidig deres ejere til at komme på fode igen efter katastrofen. Mange mennesker er ekstremt afhængige af deres dyr – både som indtægtskilde og som følelsesmæssig støtte i den svære situation.

Læs mere om vores arbejde for at beskytte dyr i katastrofer >>

Vil du vide mere