Hjælp til Mexicos dyr efter orkanen

02/11/2015

Over 3.000 dyr får hjælp af vores team, efter at orkanen Patricia ramte Mexico. Takket være vores forebyggende arbejde i landet blev færre dyr end frygtet skadet eller dræbt i orkanen.

Takket være det forebyggende katastrofearbejde vi har lavet i Mexico siden 2011, blev færre dyr end frygtet dræbt eller skadet i orkanen.

Den 23. oktober 2015 ramte orkanen Patricia Mexico. Patricia er den stærkeste orkan nogensinde målt, og selvom den mistede noget af sin kraft, efterhånden som den bevægede sig ind gennem landet, skabte den store ødelæggelser i de værst ramte områder.

Vores katastrofeteam rykkede ud med det samme for at komme de ramte dyr og deres ejere til hjælp. De har lige nu travlt med at uddele foder til over 3.000 dyr, og vores dyrlæger giver grise, køer, heste og andre dyr mineraltilskud og parasitbehandlinger, så de ikke bukker under for de sygdomme, der hurtigt kan sprede sig efter en katastrofe. 

Denne gang er der tænkt på dyrene

Takket være det forebyggende katastrofearbejde vi har lavet i Mexico siden 2011, blev færre dyr end frygtet dræbt eller skadet i orkanen. 

Befolkningen er blevet oplyst om, hvordan de kan sikre deres dyr i katastrofesituationer, og derfor lykkedes det blandt andet mange kvægejere at evakuere deres dyr til mere højtliggende områder, hvor de ikke blev fanget i oversvømmelser eller mudderskred. 

I samarbejde med os har regeringen desuden inkluderet både kæledyr og landbrugsdyr i deres katastrofeberedskaber, og for første gang fik evakuerede mennesker lov til at tage deres kæledyr med sig til nødhjælpscentrene.

Når vi redder dyrene, hjælper vi samtidig deres ejere til at komme på fode igen efter katastrofen. Mange mennesker er ekstremt afhængige af deres dyr – både som indtægtskilde og som følelsesmæssig støtte i den svære situation.

Læs mere om vores arbejde for at beskytte dyr i katastrofer >>

Hvem er havets farligste dræber?

Hvem er havets farligste dræber?

Mange gyserfilm og uhyggelige historier fortæller om de farer, der skjuler sig under havets overflade. Men hvem er havets mest skræmmende dræber?

Tyren brændte trods mange protester

Tyren brændte trods mange protester

I lørdags, den 14. november, måtte en 2-årig tyr lade livet i frygt og smerte. Trods stor opbakning fra mange tusinde dyrevenner lykkedes det os ikke at redde...