Hjælp på vej til fulde russiske bjørne

03/03/2015

En russisk barejer har i 20 år holdt to bjørne fanget i små bure, så gæsterne kunne more sig med at drikke dem fulde. Vi kæmper for at redde dem.

“De mange års indespærring har taget hårdt på dyrene, der begge er dybt alkoholiserede og medtagede efter mange års misbrug."

Skriv under for at hjælpe os med at redde bjørnene. Lige siden de var små, har de to bjørne Misha og Pisha været spærret inde i små tremmebure på en restaurant i den russiske OL-by Sochi. Her har de levet af madrester og affald, og bargæsterne har moret sig med at drikke dem fulde i øl og tage billeder af dem.  

De mange års indespærring har taget hårdt på dyrene, der begge er dybt alkoholiserede og medtagede efter mange års misbrug. Den ene bjørn er blevet blind, fordi gæsterne jævnligt har blændet bjørnene med billygter for at få en reaktion ud af dem. Bjørnene tilbringer dagen med at vandre hvileløst rundt i det trange bur, der er fyldt med affald og ekskrementer. 

Du kan bakke op om indsatsen for at redde bjørnene. Skriv under >>

Vi vil give bjørnene et nyt hjem

Vi arbejder sammen med vores lokale partnerorganisation Big Hearts Foundation for at redde bjørnene. I denne uge træder en retskendelse i kraft, der giver de lokale myndigheder mulighed for at konfiskere bjørnene. 

Problemet for de lokale myndigheder har været at finde ud af, hvad man skulle stille op med de mishandlede bjørne, og hvem der kunne give dem et godt liv, når de bliver befriet. Vi har derfor tilbudt at tage imod de to bjørne og give dem et nyt hjem i naturlige omgivelser i bjørnereservatet, vi finansierer i Rumænien. Det tilbud vil myndighederne tage stilling til i løbet af et par dage, så bjørnenes skæbne endelig kan blive afgjort.

“Jeg håber virkelig, at vi får reddet de to bjørne fra det helvede, de er i, og at de russiske myndigheder giver os lov til at tage dem med. Vi har stor erfaring med rehabilitering af bjørne, og vi har det helt rigtige reservat til dem i Rumænien,” siger direktør for World Animal Protection Danmark, Gitte Buchhave.

Skriv under nu >>

Ny lov beskytter bjørne i Pakistan

Two bears at BRC's Balkasar Sanctuary in Pakistan, which is part funded by World Animal Protection

Den nye lov i Pakistans Sindh-provins er en stor sejr i vores arbejde for at beskytte bjørne mod at blive mishandlet som dansebjørne og i bjørne-hundekampe.