Foto: Tom Svensson

Godt på vej mod et pelsfrit Europa

Nyheder

Vi har nu nået en fjerdedel af de underskrifter, der skal få EU-Kommissionen til at forbyde pelsavl. For at sikre en bedre fremtid for ræve, mink og andre pelsdyr i EU skal vi nå 1 mio. underskrifter inden for et år.

Over 275.000 EU-borgere har allerede bakket op om det Europæiske Borgerinitiativ Fur Free Europe, der skal få EU til at forbyde al pelsproduktion. 

Dermed har er vi nået en fjerdedel af vejen mod målet om 1 million underskrifter – det magiske tal, som forpligter EU-Kommission til at handle på sagen. 

Hvis der bliver vedtaget et forbud, vil det gøre en ende på lidelserne for de 32 millioner ræve, mink, mårhunde og andre pelsdyr, der henslæber deres liv i små, nøgne trådbure under dybt unaturlige forhold.

Skriv under

Danskerne fører an

Udover kravet om 1 million underskrifter er der også påkrævet et minumsantal underskrifter fra hvert EU-land. Danmark var et af de lande, der først nåede over denne grænse. Indtil videre har over 18.000 danskere føjet deres underskrift til borgerinitiativet og er dermed frontløbere i kampen for at få stoppet den brutale industri, der bygger på pelsdyrs lidelser.

At flere og flere såvel forbrugere som designere dropper pels, har også netop fået Copenhagen Fashion Week til at bandlyse pels på catwalken. De følger dermed i fodsporene på modeugerne i Stockholm, Oslo og Helsinki, der har allerede forbudt pels, ligesom arrangørerne af lignende modeugerne i London og Amsterdam har gjort det.

Læs også: Pels er passé

Alt for mange dyr lider stadig

13 EU-lande har allerede forbudt al pelsproduktion, og tre lande har et delvist forbud. Men der er stadig EU-lande med et stort antal pelsfarme med Polen og Finland som de største producenter. I 2021 eksporterede EU 4.557 tons mink- og ræveskind til en værdi af tæt på 700 millioner euro.

Læs også: Afsløring af rystende forhold på minkfarm i Bulgarien

Også i Danmark risikerer minkproduktionen at starte op igen, hvis der ikke indføres et forbud. Det er på tide en gang for alle at få sat en stopper for den forældede industri i hele EU. Derfor er der brug for, at endnu flere skriver under, så vi kan nå de påkrævede 1 million underskrifter-

Hjælp os med at gøre pels passé:

Skriv under

Vil du vide mere