Anima International har afsløret chokerende forhold på minkfarm i Bulgarien

Afsløring: Rystende forhold på minkfarm i Bulgarien

Nyheder

Mink med ubehandlede sår, beskidte bure og undslupne mink. Chokerende efterforskning understreger, hvorfor pelsavl bør forbydes i hele EU.

Video og fotos: Animal International

Anima International har frigivet en ny efterforskning af Bulgariens største minkfarm. Efterforskningen fandt sted i efteråret og vinteren 2021, og videoerne derfra afslører møgbeskidte og utilstrækkelige leveforhold, mink, der løber frit rundt efter at være sluppet ud af deres bure, og lidende dyr med alvorlige, ubehandlede sår.

Den pågældende minkfarm ligger i Madzehito, en lille by i udkanten af byen Stara Zagora i det centrale Bulgarien. Det er landets største minkfarm med over 10.000 dyr.

Repræsentanter for minkfarmen fortalte, at stedet er blevet certificeret af Welfur, et certificeringsprogram, der hævder at sikre tilstrækkelig dyrevelfærd for dyr i pelsdyrproduktionen.

Se den chokerende video:

Skriv under

Efterforskerne dokumenterede dyr under horrible forhold med sår på deres haler og rygge, som tilsyneladende aldrig var blevet behandlet. Det ser ud til, at ingen besigtiger dyrenes helbred i tilstrækkelige grad for at sikre behandling af de dyr, der har brug for det. Nogle dyr blev fundet døde i deres bure, uden at deres artsfæller i burene var blevet adskilt fra dem eller de døde kroppe fjernet. Det, man kan se på videooptagelserne, er en generel tilstand af vanrøgt: Ødelagte bure med gamle madrester, spindelvæv og skidt under og over burene og dyr, der løb frit rundt på farmen.

Anima International
Animal International har efterforsket forholdene på minkfarm i Bulgarien
Animal International har efterforsket forholdene på minkfarm i Bulgarien
Animal International har efterforsket forholdene på minkfarm i Bulgarien

Skriv under

Den 1. juni i år annoncerede Bulgariens miljøminister Borislav Sandov et forbud mod at avle på eller importere amerikanske mink. Forbuddet er indført pga. bekymringer for den trussel, som undslupne mink udgør mod landets oprindelige dyreliv.

Anima Internationals efterforskning afslørede, at mink var sluppet ud af deres bure og løb frit omkring. Det viser med al tydelighed, at mink udgør en reel trussel mod økosystemerne i de EU-lande, der har minkfarme. Mink stammer fra den amerikanske natur og er en invasiv art i Europa, hvor de kan gøre stor skade på de hjemmehørende fugle og andre dyr.

Det nye forbud i Bulgarien er et skridt i den rigtige retning. Men mink lider under lignende usle forhold på pelsfarme mange andre steder i EU. Det samme gør ræve, mårhunde og chinchillaer. 

Skriv under for at få stoppet den forældede pelsdyrproduktion i hele EU:

Skriv under

Vil du vide mere