Gladere kyllinger hos KFC i seks europæiske lande

12/07/2019

Millioner af slagtekyllinger får snart bedre levevilkår – blandt andet takket være en halv million af vores støtter, der har lagt pres på KFC med deres underskrifter.

"Vi håber, at KFC i andre lande vil følge trop hurtigst muligt.”

KFC har som den første fastfood-gigant i Europa sluttet sig til ’Better Chicken Commitment’. 

Det sker i kølvandet på, at vi i oktober 2018 overrakte KFC mere end en halv million underskrifter fra dyrevenner. Med underskrifterne krævede vi bedre forhold til de slagtekyllinger, der ender på menuen i KFC’s restauranter.

I oktober 2018 overrakte vi 513.083 underskrifter til KFC's hovedkvarter i Kentucky, USA.

Sådan vil KFC forbedre kyllingernes liv

Inden 2026 vil KFC i Sverige, Tyskland, Storbritannien, Irland, Belgien og Holland stoppe med at bruge kyllinger, der er avlet til at vokse unaturligt hurtigt, da det blandt andet kan resultere i smertefulde hjerte-, lunge- og knogleproblemer.

Samtidig får kyllingerne mere plads, mere naturligt lys samt beskæftigelsesmateriale som for eksempel halmballer, som de kan hakke og rode i. 

Hjælp de europæiske landbrugsdyr ud af burene:

Skriv under

Et vigtigt første skridt – andre lande bør følge trop

“Det er virkelig godt nyt for slagtekyllingerne i Sverige, Tyskland, Storbritannien, Irland, Belgien og Holland – og det er et vigtigt første skridt på vejen mod at forbedre kyllingevelfærden på verdensplan. Vi håber, at KFC i andre lande vil følge trop hurtigst muligt,” siger Ian Woodhurst, der leder vores arbejde for landbrugsdyr i Storbritannien.

Ian fortsætter: ”Vi ser frem til at fortsætte vores arbejde med at forbedre kyllingernes levevilkår hos alle KFC’s leverandører rundt omkring i verden. Og vi vil udfordre andre globale fastfood-kæder til at følge i KFC’s fodspor.”

KFC vil benytte sig af tredjeparts auditering til at bekræfte, at de overholder deres forpligtelser, de vil årligt rapportere offentligt om deres fremskridt, og de vil finansiere forskning i bedre kyllingevelfærd.

Over 300 mio. landbrugsdyr i EU er dømt til et liv bag tremmer. Hjælp dem ud af burene nu:

Skriv under