Frankrig redder vilde dyr i fangenskab

30/09/2020

Vi glæder sig over Frankrigs kommende forbud mod brugen af vilde dyr i cirkus og delfinarier, men mener, at den franske regering i flere år har syltet at gøre noget for de vilde dyr i underholdningsindustrien.

I dag lever der omkring 500 vilde dyr i de franske cirkusser, heriblandt løver, tigre, næsehorn, aber og elefanter.

Vilde dyr i cirkus og delfinarier i Frankrig er forhåbentlig snart fortid. I løbet af de næste års tid træder et forbud i kraft, der over de kommende år skal udfase brugen af vilde dyr til den slags underholdning.

Vi var med til at sikre, at de sidste tre cirkuselefanter i Danmark i dag kan nyde deres otium uden at skulle optræde i de danske cirkusarenaer, og vi glæder os over, at Frankrig nu også vil forbyde vilde dyr i cirkus.

”Det er en kæmpe sejr for dyrene i Frankrig. Det er på tide, at den franske regering indser, at udnyttelsen af vilde dyr i cirkus og delfinarier er fuldstændig uacceptabelt. Nu håber jeg, at de får processen i gang, så dyrene hurtigst muligt kan komme ud af deres fangenskab til en forhåbentlig mere værdig tilværelse,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

Hjælp de vilde dyr

Vilde dyr kan fortsat udnyttes i shows og tv

Forbuddet gælder dog kun delfinarier og omrejsende cirkusser. Dermed vil det stadig være lovligt at bruge vilde dyr i andre shows, som f.eks. ved optagelserne til ’Fangerne på Fortet’ på Fort Boyard.

”Det et grotesk, hvis man hjælper vilde dyr ud af cirkusarenaen, mens man vender det blinde øje til de vilde dyr, der fortsat skal underholde i shows og på tv. Jeg håber, at den franske regering vil se, at det også er nødvendigt at inkludere denne udnyttelse af vilde dyr, så vi én gang for alle kan få forbudt den grove udnyttelse af vilde dyr i underholdningsindustrien i Frankrig,” siger Gitte Buchhave.

Stop udnyttelsen af vilde dyr

Hvad skal der ske med dyrene?

Ifølge den franske miljøminister Barbara Pompili bliver der nu igangsat en proces for, hvordan og hvornår forbuddet officielt træder i kraft. Blandt de udfordringer, der skal tages stilling til er, hvad der skal ske med dyrene, når de ikke længere skal optræde.

Franske dyrevelfærdsorganisationer vurderer, at der i dag lever omkring 500 vilde dyr i de franske cirkusser, heriblandt løver, tigre, næsehorn, aber og elefanter.

Vilde dyr i cirkus bør have et dyrevenligt otium. Det fastslår Det Dyreetiske Råd i en rapport til Miljø- og Fødevareministeriet.

I Danmark lever cirkuselefanterne i dag i Knuthenborg Safaripark i et helt nyt elefantanlæg. Gitte Buchhave håber, at de franske dyr får samme mulighed for et liv i mere naturlige omgivelser end bure og delfinarier:

”Dyrene bør sikres et værdigt liv udenfor cirkusset og delfinariet under så naturlige forhold som muligt. I Frankrig findes der allerede et elefantreservat, Elephant Haven, som vi har hjulpet med at finansiere, hvor nogle af elefanterne kan leve et så naturligt liv som muligt. Det vil være helt oplagt at udnytte den unikke mulighed i eget land.”

Hjælp os med at sætte en stopper for udnyttelsen af vilde dyr over hele verden:

Skriv under