A mink in a small cage

Forbud mod minkavl forlænget

Nyheder

Det er et skridt på vejen mod bedre dyrevelfærd, at regeringen har forlænget forbuddet mod minkavl i Danmark med et ekstra år. Vi kæmper for et permanent forbud, så ingen mink igen skal lide på farmene.

I sidste uge blev regeringen og dens støttepartier enige om at forlænge det midlertidige forbud mod minkavl frem til udgangen af 2022. Det sker med henvisning til den sundhedsrisiko, der også var begrundelsen for at aflive de 17 mio. mink i den danske produktion i 2020, hvor en mutation af coronavirus dukkede op på farmene.

Med forlængelsen af forbuddet er vi et skridt tættere på helt at få afskaffet minkproduktion i Danmark. Men for dyrenes skyld er det vigtigt, at forbuddet bliver gjort permanent, sådan som vi opfordrede til tidligere i år i et samlet opråb med Anima, Dyrenes Beskyttelse, DOSO og Greenpeace.

”Minkavl er en grusom industri, hvor vilde rovdyr holdes indespærret i små bure. Det alene burde være grund nok til, at vi som samfund overhovedet ikke overvejer at genstarte produktionen,” siger Esben Sloth, kampagnechef i World Animal Protection Danmark. Han fortsætter:

”Vi havde hellere set et permanent forbud allerede nu, men nu har vi det næste år til at overbevise Folketingets partier om at prioritere dyrevelfærden frem for nogle få minkavlere, som i forvejen har fået rigeligt i erstatning.”

En forældet industri

Caged minks

Foto: Jo-Anne McArthur

Inden den danske minkproduktion blev midlertidigt lukket ned, var Danmark en af verdens største producenter af minkskind, og millioner af dyr led hvert eneste år på danske minkfarme.

Mink er aktive, solitære rovdyr, og mange af dyrene bliver så stressede over det unaturlige liv i golde trådbure, at de udvikler tvangspræget adfærd og skader sig selv eller deres unger i frustration.  

Mange andre lande i Europa har allerede forbudt minkavl. I dag bakker SF, Enhedslisten, Frie Grønne og Alternativet op om et permanent forbud mod minkavl i Danmark.

Vil du vide mere