Dyrene skal ikke være de glemte ofre i katastrofer

FN sætter fokus på katastroferamte dyr

Nyheder

Dyrene skal ikke længere være de glemte ofre i katastrofer. Med et nyt rammeværk i FN er vi nået et stort skridt mod at sikre, at dyr over hele verden bliver beskyttet, når katastrofen rammer.

I sidste uge annoncerede FN den officielle ordlyd i sit nye rammeværk for risikonedsættelse i katastrofer. Rammeværket kommer til at have indflydelse på globale, regionale og nationale politikker i de kommende 15 år. 

Vi har kæmpet for dyrene i FN

Vi har gennem vores deltagelse i forhandlingerne om rammeværket sikret, at dyr ikke længere er de glemte ofre, når et område hærges af oversvømmelser, vulkanudbrud eller cykloner. Det er første gang, at dyrebeskyttelse indgår i det globale rammeværk. Dermed skal FN’s medlemslande tænke dyrene ind i det forebyggende arbejde, der skal ruste dem bedre mod naturkatastrofer.

Over en milliard af verdens fattigste mennesker er helt afhængige af dyr for at overleve. Dyrene er deres kilde til transport og mad, og de er deres indtægtskilde. Når der nu kommer fokus på at sørge for, at færre dyr dør eller bliver syge i katastrofer, hjælper det ikke bare dyrene, men også de mange mennesker, der ellers ville miste deres livsgrundlag.

Når vi redder dyr, redder vi mennesker

James Sawyer, der er leder for vores internationale katastrofehjælpsarbejde, siger:

”Det har enorme omkostninger for mange lokalsamfund og familier, når de mister deres dyr i katastrofer. Op til 80 % af folks indkomst i fattige områder stammer fra deres landbrugs- og arbejdsdyr. Nu hvor dyr er blevet inkluderet i rammeværket, må regeringer rundt omkring i verden anerkende, at selvom førsteprioritet i en katastrofesituation er at redde menneskeliv, så er det også ekstremt vigtigt at beskytte de dyr, som er deres levebrød. Når vi hjælper dyrene, kommer deres ejere langt hurtigere på fode efter katastrofen.”

I World Animal Protection samarbejder vi med regeringer over hele verden for at beskytte dyr, der rammes af katastrofer – fra Bolivia til Mexico til Filippinerne – og helt aktuelt i Vanuatu, hvor hundredtusinder af dyr har brug for hjælp efter cyklonen Pam.

Vil du vide mere