EU-kandidater ønsker totalt forbud mod tyrefægtning

22/05/2014

En rundspørge, vi foretog i april viser, at otte ud af ti af kandidaterne ved det kommende EU-valg mener, at Europaparlamentet bærer en betydelig del af ansvaret for dyrevelfærd i Europa.

Forbud mod tyrefægtning og nedbringelse af den maksimale transporttid for dyr i Europa er blandt de områder, kandidaterne ved det kommende Europaparlamentsvalg ønsker at tage sig af. En rundspørge, vi foretog i april viser, at otte ud af ti af kandidaterne ved det kommende EU-valg mener, at Europaparlamentet bærer en betydelig del af ansvaret for dyrevelfærd i Europa.

Kandidaterne til Europaparlamentet kan uden tvivl være uenige om mange ting, men der er dog ét område, som så godt som alle kandidater ønsker at forbedre: Dyrevelfærden inden for EU's grænser. I en rundspørge fortaget blandt samtlige kandidater svarer otte ud af ti, at de vil prioritere arbejdet med dyrevelfærd højt, hvis de bliver valgt til Europaparlamentsvalget.

"Det er positivt at se, at danske politikere ønsker at sætte dyrevelfærden i EU på dagsordenen, for EU er uden tvivl en vigtig aktør, når det kommer til blandt andet landbrugsdyrenes trivsel," siger direktør for WSPA Danmark Gitte Buchhave.

Kortere transporttid for dyr og forbud mod tyrefægtning

EU giver i dag indirekte støtte til opdræt af tyre til tyrefægtning. Det, mener 80 % af de adspurgte kandidater, er uacceptabelt. 60 % mener samtidig, at der burde være et totalt forbud mod tyrefægtning inden for EU. 

Også inden for dyretransporter er der stort set enighed blandt kandidaterne. Størsteparten af kandidaterne mener, de nuværende regler for transport af dyr er etisk uforsvarlige, og 70 % af de adspurgte kandidater svarer, at de har til hensigt at arbejde for, at den nuværende maksimale transporttid bliver nedbragt.

"Som udgangspunkt ser vi som dyrebeskyttelsesorganisation resultatet af undersøgelsen som yderst positivt. Vi er godt klar over, at man som kandidat i en valgkamp kan komme til at love mere, end man muligvis kan holde. Så vi skal nok holde øje med om kandidaterne husker den dyrevenlige politik, hvis de bliver valgt ind i parlamentet. I første omgang er vi meget tilfredse med, at så stort et flertal af kandidaterne – uanset hvilken politisk fløj de i øvrigt tilhører

Æslernes nye chance i livet

Føllet Lavan elsker mennesker.

Et føl, der elsker mennesker. Et æsel, der er blevet ven med skolebørn. Det er to historier fra den israelske organisation Pegasus. Vi har siden 2008 støttet...