Dyrene kæmper for at overleve i kølvandet på orkanen Irma

13. September. 2017

Situationen er ekstremt kritisk for dyrene på den lille caribiske ø Barbuda. Alle øens indbyggere er evakueret, så dyrene er overladt til sig selv. Vi er på vej til øen for at hjælpe.

Vores katastrofeteams er rykket ud for at hjælpe de dyr, der er ramt af orkanen Irma – den kraftigste atlantiske orkan nogensinde.

En hård kamp for at nå frem

Det har været ekstremt svært for vores teams at nå frem til de nødstedte dyr, da mange flyafgange har været aflyst. Et af vores teams sad flere dage fanget i transit, mens et andet efter nogen forsinkelse ankom til Jamaica. Her har de hentet vigtige forsyninger og vil tage nogle af de ansatte fra vores lokale partnerorganisation, Jamaican Society for Protection of Animals (JSPCA), med sig i felten.

Nu er det første team ankommet til Antigua. Østaten Antigua og Barbuda er et af de værst ramte områder.

”Vi er endelig nået frem til Antigua og er ved at gøre klar til at sejle ud til øen Barbuda sammen med kystvagten, det lokale politi og Karen Corbin fra vores partnerorganisation Antigua & Barbuda Humane Society,” fortæller Steven Clegg, der er international leder af vores katastrofearbejde.

”Vi forventer, at der er mange dyr i nød, og vi er klar til at hjælpe både kæledyr og husdyr. Det kommer til at være en kæmpe opgave, men det er det, vi er her for: At beskytte de stakkels dyr, der er efterladt helt alene efter katastrofen.”

Geder søger efter noget at spise foran ødelagte bygninger i Antigua og Barbuda

Dyrene er desperate

Karen Corbin fra vores partneorganisation bekræfter, at Irma har efterladt Barbuda i ruiner.

”Øen er fuldstændig ødelagt. Alle menneskene blev evakueret til Antigua, og dyrene er ladt alene tilbage. Der er døde dyr overalt, og stanken er overvældende. Jeg har set hunde og grise, der er begyndt at opføre sig som vilde dyr og true de andre dyr på øen.”

Karen fortsætter: ”Gedekid og får græsser sammen med heste og æsler på den smule græs, der er tilbage. Jeg er bekymret for, at hundene og endda grisene vil begyndte at jage de andre dyr for at få noget at spise. Vi er nødt til først at adskille hundene fra de andre dyr, fodre dem og give dem og midlertidigt ly. Derefter kan vi hjælpe de andre dyr med foder, dyrlægebehandling og ly for vejret.

”I alle de år, hvor jeg har rykket ud til katastrofer, har jeg aldrig set noget lignende,” siger Scott Cantin fra vores katastrofeteam. ”En forladt ø fyldt med dyr, der strejfer alene omkring. Jeg kan levende forestille mig, hvor forfærdeligt det må have været for ejerne at være tvunget til at efterlade deres dyr, og hvor meget de må frygte for deres liv. Men nu er hjælpen på vej!”

Vores partnerorganisation, Antigua & Barbuda Society, fodrer lokale hunde, som ejerne var tvunget til at forlade under evakueringen

Du kan hjælpe de sultne og sårede dyr på Barbuda og andre af de øer, hvor Irma har hærget:

Støt de orkanramte dyr nu >>

Billeder: Antigua & Barbuda Humane Society

"Alle menneskene blev evakueret til Antigua, og dyrene er ladt alene tilbage. Der er døde dyr overalt, og stanken er overvældende." Karen Corbin fra vores partnerorganisation Antigua & Barbuda Humane Society

Del i dit netværk:

Pinterest Google +