Nytt samarbete ska öka hänsynet till djur under OS i Rio

Dyrene i Rio skal være beskyttet under OL

Nyheder

Når sommer-OL 2016 begynder, vil vi samarbejde med organisationskomitéen for OL: Dyrene i Rio skal være beskyttet og hjemløse dyr skal få et sted at bo.

Millioner af mennesker vil besøge Rio i august og september for at opleve konkurrencerne under OL og Paralympics Games. Men lige uden for de arenaer, hvor OL finder sted, lever der mange dyr, for eksempel herreløse hunde. For dem kan OL let blive en stressende affære.

incontext-rio-se-juli2016

Vores dyrlæger vil uddanne personalet, der arbejder i arenaerne, i hvordan de skal håndtere dyrene. Samtidig er et adoptionsprogram af hunde og katte nu ved blive etableret sammen med Special Secretariat for the Defense of Animals (SEPDA). Det giver grobund for færre problemer under afviklingen af legene, og de mange besøgende kan føle sig trygge over, at der er en velkoordineret og dyrevenlig plan for hjemløse dyr, der vil opsøge arenaerne.

Sammen med komitéen vil vi også stå for en stor informationskampagne rettet til indbyggerne i Rio de Janeiro, om hvor vigtigt det er at beskytte sine egne dyr under OL - særlig ved konkurrencer, der finder sted på byens gader, fx cykling.

En ny standard for store sportsbegivenheder

"Vi håber, at OL i Rio kan blive et forbillede for, hvordan dyr bliver beskyttet i forbindelse med store sportsbegivenheder i fremtiden. Dyr, der lever tæt på så store events, risikerer at blive udsat for stress. Vi er meget stolte over vores samarbejde med organisationskomitéen for OL i Rio. Sammen vil vi sørge for, at der bliver taget hensyn til dyrene," fortæller Rosangela Ribeiro, der arbejder med det veterinære område i World Animal Protection.

Julie Duffus, der arbejder med bæredygtighed under OL i Rio 2016, siger:

"Vi blev rigtig glade, da World Animal Protection tilbød at hjælpe. Vi har tillid til deres tekniske rådgivning, og de har allerede hjulpet os meget i vores arbejde med at udarbejde planer for, hvordan dyr, der lever tæt på arenaerne, skal håndteres. Hvis vi skulle gøre det uden World Animal Protection, ville arbejdet have været langt mere besværligt for os".

incontext-rio-se-juli2016-2
Vil du vide mere