Danske politikere klar til at forbyde cirkuselefanter

28/11/2017

Vi har igennem længere tid arbejdet for at få forbudt elefanter og andre vilde dyr i danske cirkus – og nu er cirkuselefanterne kommet på den politiske dagsorden. Flere partier ønsker et forbud.

Loven er ikke blot forældet – den er ude af trit med den selvforståelse, vi normalt har i Danmark af at være et land med høje standarder for dyrevelfærd.

Elefanter er vilde dyr, der ikke trives under de forhold, som de bliver budt i et omrejsende cirkus. Og ikke engang uden for cirkussæsonen får de danske cirkuselefanter en pause. Vi kunne for nylig fortælle, at Cirkus Arenas elefanter bliver sendt til Italien for at optræde henover vinteren. I kølvandet på denne oplysning har der rejst sig en politisk debat om den lov, der tillader elefanter, søløver og zebraer i danske cirkus.

Nu har Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti meldt ud, at de er klar til helt at forbyde elefanter og andre vilde dyr i omrejsende cirkus – ligesom det allerede er tilfældet i 13 andre europæiske lande, herunder Norge, Østrig, Holland, Rumænien, Malta, Grækenland og Slovenien.

Et liv i cirkus er ikke et godt elefantliv

Vi tager meget positivt imod udmeldingen fra de danske politikere. Vi har gennem længere tid påpeget, at loven, der tillader elefanter, zebraer og søløver i cirkus, ikke blot er forældet – den er ude af trit med den selvforståelse, vi normalt har i Danmark af at være et land med høje standarder for dyrevelfærd.

“Det er ikke muligt for elefanter at leve et godt liv i et omrejsende cirkus, hvor de konstant flyttes og lever på meget begrænset plads. Elefanterne lever i små aflukker eller bure, står bundet fast eller lænket, har begrænset social interaktion med andre elefanter og skal ofte give stressende optrædener – der er ingen mulig måde, man kan retfærdiggøre det på og kalde det for god trivsel for elefanterne. Det lever ganske enkelt ikke op til deres komplekse behov.” Det siger vores ekspert i vilde dyr, dyrlæge Jan Schmidt-Burbach, der har en PhD i asiatiske elefanters sundhed.

Vi følger den politiske udvikling tæt og fortsætter vores dialog med politikerne om vigtigheden af et forbud.

Vis at du støtter et forbud mod vilde dyr i underholdningsbranchen!

Hjælp dyrene i underholdnings branchen med din underskrift

Skriv under
Indicates required field

Du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs også vores persondatapolitik

Du kan også blive fast månedlig støtter og hjælpe os med at få dyrene ud af underholdningsbranchen.

Støt her