Bruno, den heldige hund – to år senere

09/07/2018

I 2016 fortalte vi første gang om Bruno. Vi fejrede, at vi havde givet over 1 mio. vaccinationer til hunde i rabiesplagede lande – heriblandt Bruno, der bor i Kenya. Nu har vi besøgt hende igen.

"Det varmer mit hjerte at se, hvor glade folk heromkring er blevet for hundene.”

Så snart man nærmer sig Joseph Mutuis hjem, står det klart, at man har bevæget sig ind på et beskyttet territorium. Bruno, Josephs vagthund, sørger for, at man ikke kan snige sig ubemærket ind.

For to år siden, da vi mødte Bruno første gang, var hun kun en hvalp. Nu er hun en voksen hund, der virker til at stortrives.

En erfaren egernjæger

Joseph kunne ikke forestille sig at undvære Bruno. Udover at hun er et skattet familiemedlem og vagthund, beskytter hun majsmarkerne mod egern.

Bruno nyder livet.

”Vores landsby har store problemer egern, og det går udover kvaliteten af vores afgrøder. Men siden jeg fik Bruno, har hun hjulpet med at jage egern væk fra gården,” smiler Joseph med en tilfreds mine.

Indtil for et år siden var Bruno familiens eneste hund. Men nu har hun fået en følgesvend og hjælper i hunden Simba, som hun elsker at lege med.

Joseph sammen med Simba og nabohvalpen Kilaka, der nogle gange kommer forbi for at lege med Bruno og Simba.

”Nu ved jeg, hvordan jeg passer mine hunde bedst muligt”

Bruno er blevet vaccineret mod rabies hvert år. Vaccinationer beskytter ikke blot hundene mod den dødbringende sygdom, men også mod at blive brutalt aflivet, fordi mennesker frygter, at hundene spreder smitte.

Da Bruno i februar 2017 fødte et kuld hvalpe, ville Joseph også have hvalpene vaccineret. Desværre døde de få måneder gamle af en parasitisk hudsygdom, selvom Joseph fik dem i behandling. Men nu kender Joseph til sygdommen og ved, hvordan han skal beskytte Brunos næste kuld.

Bruno med sine hvalpe, da de var to uger gamle.

”Siden World Animal Protection kom, har jeg lært rigtig meget om, hvordan jeg passer mine hunde bedst muligt. Som I kan se, er de glade og tilfredse – og de giver os så megen glæde hver dag,” fortæller han.

Flere hunde har brug for din hjælp. Med din støtte kan vi redde dem, inden det er for sent.

Støt her

Lærer andre hundeejere om vaccinationer

Joseph arbejder nu frivilligt med at undervise sine naboer i, hvordan man er en ansvarlig hundeejer – hvilket blandt andet indebærer, at man får vaccineret sine hunde. På grund af Josephs indsats er der nu flere og flere hundeejere i området, der vaccinerer deres hunde, og de er stolte over deres vaccinationskort. 

Vores internationale direktør, Steve McIvor, møder Bruno og Simba.

Forholdet mellem mennesker og hunde i området er også blevet langt bedre.

”De unge drenge i landsbyen er meget glade for deres hunde. De har hundene med sig, når de henter vand ved floden eller tager til markedet for at sælge grøntsager,” fortæller Joseph og fortsætter:

”Min nærmeste nabo har taget to hunde til sig, der blev ved med at følge efter ham, da han var ude at gå tur. Nu er de uadskillelige. Det varmer mit hjerte at se, hvor glade folk heromkring er blevet for hundene.”

Sådan arbejder vi for at beskytte hunde >>