En af de reddede bjørne i bjørnereservatet, som vi støtter i Rumænien

Bjørnen Maxie skal ikke længere sulte

Nyheder

En ung og udsultet hunbjørn blev jagtet med køller, da hun forsøgte at finde mad. Nu har hun fået et nyt, trygt hjem sammen med andre reddede bjørne.

Topfoto: En af bjørnene i Libearty-reservatet

I slutningen af april måned ankom en skrækslagen, to år gammel hunbjørn ankom til Libearty Bjørnereservat i Rumænien 

Sult havde drevet hende ind i en landsby i den centrale del af landet, hvor hun søgte efter noget at spise. Men landsbyboerne jagtede hende med køller i et forsøg på at skræmme hende væk.

Heldigvis trådte Libearty-reservatet, som vi støtter, til for at hjælpe. De tog den sultne og skræmte bjørn ind og har nu givet hende navnet Maxie.

Maxie er lille af sin alder, og hun var svag og dehydreret, da hun ankom til reservatet. Det var tydeligt, at hun i lang tid havde fået alt for lidt at spise.

Heldigvis viser hun ikke tegn på sygdom, og hun er nu blevet vaccineret mod rabies, har fået ormekur og er blevet mikrochippet. 

Indtil videre opholder Maxie sig i karantæneområdet, indtil hun er klar til at blive lukket ud i reservatets store skovområde. Her vil hun kunne lege, klatre i træer, svømme – og hun skal aldrig igen sulte.

Bam blev reddet som lille unge sammen med sin bror Bim

En af de reddede bjørne, som Maxie snart vil møde, når hun lukkes ud i det store reservatområde.

Cristina Lapis er grundlægger af vores rumænske partnerorganisation Asociatia Milioane de Prieteni (AMP), der driver reservatet. Hun fortæller:

”Maxie virkede bange og ulykkelig, da hun ankom, og hun er blevet brutalt behandlet af mennesker. Selvom hun er 2 ½ år gammel, vejer hun kun 70 kg. Til sammenligning vejer de bjørneunger, vi har reddet, og som nu er seks måneder gamle, allerede det samme. Så hun har virkelig sultet. Men vi håber, at hun vil komme sig helt oven på sine strabadser og få et godt liv her sammen med de andre bjørne.

Vil du vide mere