Bjørneunger Libearty

Bjørnemor og unger reddet fra at sulte

Nyheder

En hårdt skadet bjørnemor og hendes tre ganske små unger har fået en ny chance for et trygt liv i bjørnereservatet, vi støtter i Rumænien.

Den lille bjørnefamilie blev opdaget i landsbyen Darmanesti i Rumænien, hvor de ledte efter mad. 

Moren, som nu bliver kaldt Daria, haltede kraftigt på sit ene ben. Det gjorde det svært for hende at skaffe føde til sig selv og sine sultne unger. Hun var derfor begyndt at opsøge menneskelig bebyggelse for at finde madrester, der kunne holde de tre små bjørneunger i live.

Myndighederne kontaktede Libearty Bjørnereservat i håb om, at de kunne hjælpe bjørnefamilien. Bjørnene blev bedøvet, så Libeartys dyrlæger kunne undersøge dem. 

Desværre viste det sig, at Darias ene forben har været brækket, og knoglen er vokset forkert sammen. Derfor vil hun halte resten af sit liv.

Bjørnemor og hendes unger i Libearty Bjørnereservat i Rumænien

Daria og hendes tre unger er ikke den første bjørnefamilie, der har fået et nyt liv i Libearty. Her ses en anden bjørnemor og hendes unger.

På grund af Darias skade er hendes chancer for at overleve i den fri natur meget små. Og hendes unger, som nu har fået navnene Tasha, Lulu og Kyle, er kun fem måneder gamle og alt for små til at klare sig selv.

Desuden har de tre unger nu lært at søge efter mad i landsbyer. Det kunne i sidste ende føre til, at de ville blive skudt for at udgøre en fare for mennesker.

Derfor har Libearty ladet de fire bjørne flyttet permanent ind i det store, beskyttede reservat. Her vil Daria få den dyrlægebehandling, hun har brug for, og ingen af bjørnene skal nogensinde sulte igen.

Du kan være med til at give bjørnene i Libearty Bjørnereservat det gode liv, de fortjener:

Støt nu

Vil du vide mere