Reddede bjørneunger i Libearty Bjørnereservat i Rumænien

Besøg hos fire reddede bjørneunger

Nyheder

Det var et rørende øjeblik, da Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark, så de forældreløse bjørneunger, som for nylig flyttede ind i bjørnereservatet i Rumænien.

Fotos: AMP

I Libearty Bjørnereservat, som vi støtter i Rumænien, lever over 120 reddede bjørne et herligt bjørneliv blandt store egetræer og graner, græsenge og tæt buskads.

Det er verdens største reservat for brunbjørne – og fire af de nyeste beboere er af den ekstra nuttede slags, fortæller Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

Reddet bjørneunge i Libearty Bjørnereservat i Rumænien

”Mit besøg dette efterår var noget helt særligt, fordi der lige var kommet nogle forældreløse bjørneunger til Libearty. De var kun 7-8 måneder gamle og var blevet fundet helt alene. Sandsynligvis er deres mødre blevet skudt, og de var alt for små til at kunne klare sig selv. Hvis reservatet ikke havde taget dem ind, ville de være døde af sult eller tørst.”

Hun fortsætter: ”De var virkelig kære, men selvfølgelig ret sky, fordi deres bjørneinstinkter fortæller dem, at de skal gemme sig for mennesker. De var dog også nysgerrige, som dyreunger jo ofte er. Så de kiggede meget interesseret på os, men så snart vi bevægede os, løb de.”

Reddede bjørneunger i Libearty Bjørnereservat i Rumænien

De fire unger, hvoraf to af dem er søskende, holdt sig hele tiden tæt sammen, siger Gitte.

”Det var rigtig sødt at se, hvordan de virkede til at finde tryghed i hinandens selskab. Og så må jeg da erkende, at jeg blev lidt ekstra rørt, da lederen af reservatet fortalte mig, at de ville opkalde den ene af ungerne efter mig! Så nu er der en bjørneunge i Rumænien ved navn Gitte”, smiler hun.

Gitte

Den reddede bjørneunge Gitte i Libearty Bjørnereservat i Rumænien

Gitte var endnu ikke fyldt ni måneder, da hun mistede sin mor. Hun blev fundet i udkanten af en skov, efter at hun i dagevis havde skreget hjerteskærende efter sin mor – og af sult og tørst.

Hugh

Bjørneungen Hugh sammen med andre reddede bjørneunger i Libearty Bjørnereservat i Rumænien

Hugh er en lille bjørn med chokoladebrun pels. Han var under 8 måneder gammel, da han blev fundet alene tæt ved nogle huse. Sandsynligvis har sulten drevet ham ud af skoven for at søge efter mad.

Bibi

Den reddede bjørneunge Bibi i Libearty Bjørnereservat i Rumænien

Bibi var omkring 8 måneder gammel, da hun blev fundet sammen med sin bror Peter i en lille by. De to unger skreg af sult og tørst, inden de blev reddet af myndighederne.

Peter

Den reddede bjørneunge Peter i Libearty Bjørnereservat i Rumænien

Peter var ligesom sin søster ca. 8 måneder, da de ankom til reservatet. Ungerne havde forgæves ledt efter noget at spise i den lille by, hvor de blev fundet, men nu skal heldigvis aldrig sulte igen.

Et trygt bjørnehjem

Reddede bjørneunger i Libearty Bjørnereservat i Rumænien

Indtil videre har de fire bjørneunger deres eget lille indhegnede område, hvor de kan være trygge og få den ekstra pleje og omsorg, de har brug for.

Når de har vokset sig lidt større, vil de blive sat sammen med de andre unger og unge bjørne i reservatet.

Reddet bjørneunge i Libearty Bjørnereservat i Rumænien

Endnu engang har Gitte fået bekræftet, hvor vigtig en funktion bjørnereservatet tjener.

”Jeg blev overvældet af taknemmelighed over dette sted, hvor de store bamser kan leve næsten helt som bjørne i den fri natur. Alternativet er ikke til at holde ud at tænke på! Og det er så fantastisk at se bjørnene bade i søen, lege og nyde livet. Man kan helt tydeligt se, hvor meget velvære det giver dem.”

Støt bjørnene i Libearty:

Støt nu

Vil du vide mere