Thomas Rathsack i ny video fra stoplandmisbruget.dk

Barsk TV-stjerne melder sig under fanerne som dyreven

Nyheder

Han ’piner’ gerne mennesker på TV – men dyr kunne han ikke drømme om at behandle sådan. Thomas Rathsack og andre kendte danskere taler dyrenes sag i ny video.

TV-stjernen Thomas Rathsack, der bl.a. er kendt for at drive deltagere igennem nærmest umenneskelige pinsler på fjernsynet for at se om de er gjort af det rette stof, lægger ikke skjul på, at han er en dyreven og en blød bamse, når det kommer til dyrenes ve og vel.

“De mennesker, der medvirker på TV, gør det frivilligt og har selv et valg. En fikseret so har intet valg. Så jeg er glad for at være med til at fremme en god sag og gøre opmærksom på dyrenes situation,” siger den tidligere jægersoldat, forfatter og foredragsholder.

Thomas Rathsack taler dyrenes sag

Thomas Rathsack kan lige nu opleves i sjette sæson af ‘Korpset’ på TV2. Han har samtidig sagt ja til at give en hånd til Danmarks landbrugsdyr i en ny video, vi har fået lavet i World Animal Protection Danmark.

Det sker i forbindelse med vores kampagne ‘Stop Landmisbruget’, hvor Thomas Rathsack sammen med andre kendisser forlanger en ny retning for de mange millioner turbokyllinger, fikserede grise og indespærrede køer og kalve i de danske stalde.

Se videoen:

Skriv under

Dyr skal behandles anstændigt

Thomas Rathsack er en stålfast dyreven og er ikke bange for at ytre sig om dyrevelfærd. Han kritiserer det danske industrilandbrug, fordi han mener, at det “er kammet over”:

“Jeg synes ganske enkelt ikke, at vi behandler dyrene anstændigt. Fødevareindustrien er blevet for brutal. Jeg har sådan set ikke noget problem med, at vi slår dyr ihjel og spiser dem, men vi bliver nødt til at sikre os, at de har haft et godt liv. Det gælder også de forhold, som dyrene bliver slagtet under. Landbruget er blevet så hyper effektiviseret, at vi bliver nødt til at slå bremsen i.”

”Måske har det nogle omkostninger for mig at sige det, og måske er det dårligt for business, men det betaler jeg gerne for at medvirke i en god sags tjeneste,” siger tv-stjernen, der altid har haft et blødt punkt for dyr. Særligt hunde:

“Min hund igennem 16 år fandt jeg på gaden i Afghanistan, og jeg har også været med til at smugle andre hunde hjem fra Afghanistan og Irak og enkelte trebenede fra Egypten, så de kunne få et bedre liv. Så det er ikke nyt, at jeg bekymrer mig om dyr,” forklarer han og fortsætter:

”Med dyr er der ikke nogen skjulte dagsordener, og deres loyalitet er ubetinget. Når jeg oplever, hvordan verden ser ud, og hvordan mennesker behandler hinanden, er det skruen uden ende. Så jeg har faktisk en langt større skepsis over for mine artsfæller, end jeg har over for dyrene.”

I den nye video medvirker også skuespiller Mathilde Norholt, cykelrytter Jesper Skibby, skuespiller Maria Erwolther samt skuespiller Simone Lykke.

Se mere på stoplandmisbruget.dk og hjælp os med at råbe politikerne op, så der kommer en ny retning for landbruget:

Stop landmisbruget

Vil du vide mere