Dyrene kæmper for deres liv i de australske skove, hvor de voldsomme brande har efterladt vilde dyr, landbrugsdyr og kæledyr uden hjem, familie og føde.

Australske dyr skal sikkert tilbage i skoven

Nyheder

Dyrene kæmper for deres liv i de australske skove, hvor de voldsomme brande har efterladt vilde dyr, landbrugsdyr og kæledyr uden hjem, familie og føde. Antallet af dræbte dyr stiger eksplosivt hver dag.

Topfoto: Brett Hemmings / Getty

Flammehavet fortsætter i de australske skove, alt imens antallet af døde dyr stiger voldsomt dag for dag. Australien har aldrig før været udsat for en masseudryddelse af landets vilde dyreliv og deres levesteder i denne størrelsesorden. Det seneste estimat er på over 1 milliard døde dyr, og det tal forventes at stige yderligere de næste uger og måneder.

Tusindvis af redningsfolk arbejder i døgndrift på at få slukket brandene og redde mennesker og dyr. Dyrehospitaler og andre steder, hvor man har oprettet nødstationer er fyldt op med dyr i øjeblikket, og flere kommer til hver dag. Rigtig mange lokale organisationer arbejder heldigvis på at hjælpe med dette.

Røgen spreder sig over Bilpin, New South Wales. Foto: Peter Tremain

Røgen spreder sig over Bilpin, New South Wales. Foto: Peter Tremain

”Det er frygteligt at være vidne til, at over en milliard dyr er blevet dræbt af de voldsomme skovbrande i Australien, og tallet stiger hver dag. Flere organisationer arbejder i øjeblikket i døgndrift på at få reddet så mange dyr ud af brandene som muligt. Det er vi rigtig glade for, men vi bliver også nødt til at lave en plan for, hvad der skal ske med dyrene, nu hvor deres hjem er brændt ned, og der skal findes nye omgivelser til dem i naturen,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

Vi skal sikre dyrene et nyt liv efter brandene

De overlevende dyr har mistet deres familie og hjem, og flere arter er i fare for at blive udryddet. Vores lokale kontor i Australien arbejder på højtryk for at sikre, at dyrene kan blive sat ud i naturområder, som brandene ikke har raseret, så de igen kan få et godt liv. 

Lige nu bliver disse dyr behandlet for brandskader og forgiftning, men de mangler føde og vand i naturen, så det kræver en større indsats at genudsætte dem. De vil skulle finde sig til rette i for dem ukendte områder. Det arbejde samler vi nu ind til.

Røgen spreder sig over Bilpin, New South Wales. Foto: Peter Tremain

Røgen spreder sig over Bilpin, New South Wales. Foto: Peter Tremain

”Når mere end 1 milliard dyr har mistet livet, kommer det til at tage mange år at få genopbygget ikke blot bestanden, men også de områder, som dyrene lever i. De overlevende dyr skal nu genudsættes nye steder, hvor de skal finde nye kilder til vand, mad og læ,” siger Gitte Buchhave. Hun fortsætter: 

”Samtidig lægger det også pres på de dyr, der allerede bor i de nye områder, for det øger konkurrencen om vand og mad. Derfor skal vi allerede nu begynde at se på, hvordan vi kan sikre, at de katastroferamte dyr så sikkert som muligt kan vende tilbage til naturen.”

Over 50 års erfaring med at beskytte dyr i naturkatastrofer

Har mere end 50 års erfaring fra katastrofeindsatser, og vores katastrofeteams har hjulpet dyr i 270 forskellige katastrofer i mere end 80 lande. Vi har mange gange tidligere hjulpet lokale organisationer med redningsarbejdet, senest i Amazonas i sommer, da regnskoven stod i flammer

Ved at arbejde tæt sammen med lokale organisationer sikrer vi, at vi hjælper mest effektivt i det konkrete område. Vores erfaring fra arbejdet i Amazonas fortæller os desværre, at det bliver et langt og komplekst arbejde med skovbrandene i Australien.

Vil du vide mere