Bjørne på sydkoreansk bjørnegaldefabrik

Arresteret for ulovlig avl på bjørne

Nyheder

En vigtig sejr i kampen for at få stoppet den brutale bjørnegaldeindustri: I Sydkorea er en bjørneejer blevet arresteret takket være strengere lovgivning, som vi kæmpede for at få indført.

Topfoto: Bjørne på sydkoreansk bjørnegaldefabrik

I slutningen af sidste år blev en ejer af en sydkoreansk bjørnegaldefabrik arresteret, fordi han avlede ulovligt på sine bjørne. Det skete takket være landets nye lov mod udnyttelse af vilde dyr, som blev vedtaget i april 2021 efter pres fra os og vores lokale partnerorganisation, Green Korea United (GKU).

Den nye lov betyder strengere straffe for bl.a. ulovlig avl på bjørne for deres galdes skyld. Bjørnegalde er en efterspurgt ingrediens i traditionel asiatisk medicin, og af den grund lider tusindvis af bjørne hele livet i små, nøgne bure på bjørnegaldefabrikker.

I løbet af de seneste seks år har ejeren af galdefabrikken ulovligt avlet 37 bjørne. 11 af dem er efterfølgende døde på grund de frygtelige forhold, de har levet under.

Ejeren har endnu ikke fået udmålt sin straf, men under en høring i retssagen den 13. januar anbefalede anklageren en dom på to års fængsel. Dommeren vil udmåle straffen den 10. februar, og vi forventer, at han vil stadfæste dommen på to år.

Et tydeligt budskab til ejere af bjørnegaldefabrikker

“Vi er meget opløftede over, at myndighederne har håndhævet den nye lov. Det sender et tydeligt budskab til andre ejere af galdefabrikker om, at ulovlig avl vil blive straffet og ikke kan betale sig – og at det er uacceptabelt at mishandle bjørne,” siger Maya Pastakia, der leder vores globale kampagnearbejde for at få stoppet udnyttelsen af vilde dyr til traditionel medicin.

End the use of bear bile in Asian medicine

Bjørne på sydkoreansk bjørnegaldefabrik

Sammen med GKU har vi i næsten 20 år kæmpet for at få gjort en ende på mishandlingen af bjørne i Sydkorea. 

Takket være vores indsats indgik regeringen og ejerne af bjørnegaldefabrikkerne i 2014 en frivillig aftale om udfasning af bjørnegaldeproduktion. Mellem 2014-2017 blev tæt på 1.000 bjørne på fabrikkerne steriliseret, for at der ikke skal avles nye bjørne ind i den grusomme industri, og antallet af bjørne på fabrikkerne er i dag faldet med 75 %.

Nu får bjørnene et nyt liv

Fire organisationer har samarbejdet om at sikre, at der bliver taget hånd om de konfiskerede bjørne: Udover vores partnerorganisation GKU har også Korean Animal Welfare Association (KAWA), Korean Animal Rights Advocates (KARA) og Project Moon Bear talt bjørnenes sag.

De regionale miljømyndigheder har nu bjørnene i deres varetægt, og der vil blive bygget et dyreinternat til dem, hvor de kan få et nyt liv under gode forhold.

Hjælp os med at gøre en ende på bjørnegaldeindustrien:

Støt nu

Vil du vide mere