Genoprettelsen af den australske natur kan tage årevis, alt imens tusindvis af dyr har mistet deres hjem og skal finde nye leveområder.

De australske dyrs fremtid er fortsat uvis

Nyheder

Genoprettelsen af den australske natur kan tage årevis, alt imens tusindvis af dyr har mistet deres hjem og skal finde nye leveområder. Vi vil sikre, at de overlevende dyr får et liv efter brandene.

Topfoto: Jo-Anne McArthur / We Animals Media

Eksperter anslår, at over en milliard dyr har mistet livet i skovbrandene i Australien – heriblandt over 100.000 landbrugsdyr. Samtidig er enorme områder af skove og marker brændt ned og har efterladt de overlevende dyr uden noget sted at vende tilbage til. 

Vi vil hjælpe dyrene tilbage til naturen

Den seneste uges regn har været en stor hjælp i brandslukningen, og vi ser nu på de udfordringer, der handler om at skabe et liv for dyrene efter brandene – også på den lange bane.

Såret kænguru reddet fra Australiens skovbrande

Foto: Jill Gralow/Reuters/Ritzau Scanpix

Flammerne hærger dog stadig flere steder. Vi ved, at millioner af hektar er brændt ned, men indtil de sidste flammer er slukket, er det umuligt at gisne om omfanget af ødelæggelserne. 

Det kan tage mange måneder eller år, før Australiens natur og dyrebestande er blevet genoprettet – og nogle arter kan være forsvundet for evigt.

Dyrene skal beskyttes i fremtidige katastrofer

Vi støtter lokale organisationer i deres arbejde i at hjælpe dyrene. Den kommende tid skal bruges til at få et bedre indblik i omfanget af ødelæggelserne, så vi kan finde frem til hullerne i det nuværende redningsarbejde. 

Én ting er sikkert: Australiens rige og unikke dyreliv skal sikres i fremtidige naturkatastrofer, så vi ikke igen oplever en masseudryddelse af dette omfang. 

Vi vil derfor samarbejde med lokale partnerorganisationer om at få indført beredskabsplaner, der kan begrænse fremtidige skovbrandes ødelæggelser. 

Brandene i Australien har ødelagt millioner af hektar natur.

Foto: Ian Wallis

I områder, der er i farezonen, hjælper vi også dyreejere med at være bedre forberedte, hvis katastrofen indtræffer igen. Og vi er med til at træne frivillige, der kan redde nødstedte dyr.

Vil du vide mere