Dogs in Sisaket, Thailand

10 år – 10 succeser for hunde

Nyheder

Hvert år bliver op mod 10 mio. hunde brutalt dræbt – ofte i et misforstået forsøg på at stoppe rabies. Men med dyrevenlige metoder har vi bevist, at mennesker og hunde kan leve i fredelig sameksistens.

Her er et lille udpluk af vores succeser for hunde fra det seneste årti. Vi har:

1. Vaccineret over én million hunde

Dreng med hund i Kenya

Vi har vaccineret over 1,6 mio. hunde i 18 lande på tre kontinenter. Det har reddet utallige mennesker såvel som hunde fra at dø af rabies – helt uden nyttesløse aflivninger af hunde.

2. Undervist tusindvis af hundeejere

Uddannelse af hundeejere

I 16 lande – og på otte forskellige sprog – har vi udrullet uddannelses- og oplysningsprogrammer om ansvarligt hundehold, og om hvordan man undgår at blive bidt af hunde. 

Vi har desuden udviklet app’en Barkyard med information om, hvordan man bedst passer på sin hund, og hvor brugerne kan registrere, når de har fået deres kæledyr vaccineret og steriliseret/kastreret. Vi har endda udgivet en børnebog i Kina, der handler om hundevelfærd.

3. Bragt 64 lande sammen om at beskytte hunde

Hvalpe i Sierra Leone

Vi har overbevist både Den Afrikanske Union (AU) og Sammenslutningen af Sydøstasiatiske Nationer (ASEAN) om at indføre planer for rabiesbekæmpelse, der inkluderer massevaccinationer af hunde og dyrevenlige metoder til at kontrollere hundebestandene.

4. Mere end halveret antallet af rabiestilfælde

Mand og hunde i Bali

Vores effektive vaccinationsprogrammer i Bali i Indonesien og Colombo i Sri Lanka har ført til en nedgang i antallet af rabiestilfælde blandt hunde med hhv. 75 % og 50 %. 

Balis regering har indvilliget i jævnligt at vaccinere øens hunde for at forhindre rabies i at vende tilbage.

I Colombo har myndighederne droppet de brutale metoder, de tidligere brugte til at nedbringe antallet af herreløse hunde.

5. Reddet Rumæniens hunde

Hunde i Rumænien

Med hjælp fra en stor underskriftsindsamling har vi overbevist den rumænske by Constanta om at stoppe de brutale masseaflivninger af byens herreløse hunde. 

Vi har desuden været med til at finansiere en dyrlægeklinik og rehabiliteringscenter i den rumænske by Cernavoda. Her tager de ansatte sig hvert år af mere end 2.000 herreløse, syge og sårede hunde og finder nye hjem til dem.

6. Skabt forandringer i Kenya og Sierra Leone

Barn med hunde i Kenya

Vores indsatser i Makueni-distriktet i Kenya og i Sierra Leones hovedstad Freetown har beskyttet hundredtusinder af hunde mod at blive aflivet med smertefulde metoder.

Den kenyanske regering har nu kopieret vores Makueni-projekt og indført det andre steder i landet. Indtil videre har vi vaccineret hunde i yderligere syv distrikter. 

I Sierra Leone støtter vi fortsat regeringens strategi for rabiesbekæmpelse. Og vi uddanner lærere i ansvarligt hundehold, samt hvordan man undgår at blive bidt af hunde, så de kan inddrage denne viden i deres undervisning.

7. Stoppet hundemishandling i Filippinerne

Hunde i Manila

I samarbejde med lokale partnerorganisationer har vi fået ’tambucho’ forbudt. Tambucho var en brutal praksis, hvor uafhentede hunde på internater blev gasset til døde med udstødningsgas.

8. Sørget for at hunde fik hjælp til den store olympiske guldmedalje

World Animal Protection-ansat med hund i Brasilien

I 2016 overbeviste vi arrangørerne af de olympiske lege i Rio om at beskytte såvel vilde dyr som hunde og katte, der holdt til ved de olympiske stadioner. 

Vi underviste det tilknyttede personale, så de lærte at håndtere dyrene med humane metoder. Det førte til, at mere end 200 hunde og katte fik dyrlægebehandling, blev vaccineret, steriliseret eller kastreret og fik nye hjem. Og at 63 vilde dyr blev reddet og genudsat i naturen, efter at de havde forvildet sig ind på de olympiske stadioner.

9. Gennemført den ekstremt succesfulde kampagne med røde halsbånd

Hund bliver vaccineret i Zanzibar

Fra 2011-2016 samarbejdede vi med regeringer i Bangladesh, Kina, Indonesien, Filippinerne og Zanzibar om ”røde halsbånd”-kampagnen. Kampagnens fokus er rabiesvaccinationer af hunde, og de røde halsbånd markerer, at en hund er blevet vaccineret – og dermed ikke længere udgør en potentiel smittefare. Det sikrer de vaccinerede hunde mod brutale masseaflivninger. 

10. Overbevist verden om, at det er vigtigt at beskytte hunde

Hunden Bruno fra Kenya

Gennem vores samarbejde med Global Alliance for Rabies Control (GARC) og International Companion Animal Management Coalition (ICAM) har vi ændret den måde, det globale samfund forholder sig til rabiesbekæmpelse på. Bl.a. har vi overbevist Verdenssundhedsorganisationen (WHO) om, at vores dyrevenlige metoder er vejen til at udrydde den dødbringende sygdom.

Alt dette har vi opnået på bare 10 år. Nu ser vi frem til, hvad vi kan opnå de næste 10.

Vil du vide mere