Elefanterne Mae Kam og Mae Dok støvbader i elefantreservatet Burm and Emily's Elephant Sanctuary

Find en dyrevenlig ferieoplevelse

Vil du opleve elefanter, delfiner, bjørne eller andre vilde dyr på ferien, uden at det går ud over dyrenes velfærd? Vi guider dig til at finde en dyrevenlig oplevelse.

Oplev elefanter

To reddede elefanter i det thailandske elefantreservat Burm and Emily's Elephant Sanctuary (BEES)

Elefanter

Elefantreservater og elefantvenlige lejre er fristeder, hvor dyrene kan leve på deres egne præmisser i naturlige omgivelser.

Listen er ikke udtømmende og opdateres løbende. Der er ikke tale om en decideret blåstempling fra vores side, da vi ikke genbesøger de fleste af stederne med jævne intervaller, og situationen kan ændre sig.

Thailand

Cambodja

Laos

Nepal

Hvis du overvejer at besøge et sted, der ikke er med på listen, så brug vores 7 tips til at finde ud af, om der er tale om en elefantvenlig oplevelse.

Bemærk: Nogle af ovenstående steder tilbyder en begrænset form for direkte kontakt mellem elefanter og besøgende, f.eks. håndfodring. De er på listen, fordi de på mange andre områder giver elefanterne de bedst mulige forhold.

Af hensyn til elefanternes sikkerhed og for at forhindre udflugter til omkringliggende marker opholder elefanterne sig om natten typisk i indhegnede områder eller får lange kæder på med nok bevægelsesfrihed til at søge føde og selskab. I dagtimerne kan elefanterne frit vandre omkring i naturlige omgivelser.

Oplev delfiner og andre hvaler

Delfin boltrer sig i havet i et Whale Heritage Site. Foto:  Raggy Charters

Delfiner og andre hvaler

Sammen med World Cetacean Alliance står vi bag akkrediteringsordningen Whale Heritage Areas.

Når man besøger et af de hvalvenlige område, der har opnået sådan en akkreditering, kan man med god samvittighed opleve delfiner og andre hvaler på en autentisk og respektfuld måde.

Oplev bjørne

Close-up af brunbjørn i Libearty Bjørnereservat i Rumænien.

Bjørne

Kom tæt på brunbjørne i naturskønne omgivelser.

Besøg bjørnereservatet Libearty, som vi støtter, i Karpaterbjergene i Zarnesti, Rumænien. Eller oplev truede marsikanske brunbjørne i den vilde natur i Appenninerne i Italien. Området er et akkrediteret Wildlife Heritage Area, en ordning vi står bag sammen med World Cetacean Alliance.

Bjørnereservat i Rumænien:

Naturområde i Italien:

Oplev aber og andre vilde dyr

Dødningehovedaber i naturen i Peru

Aber og andre vilde dyr

Gennem akkrediteringsordningen Wildlife Heritage Areas, som vi står bag sammen med World Cetacean Alliance, kan man finde flere ansvarlige destinationer, hvor man kan opleve aber og mange andre forskellige dyrearter.

Bæver i naturen

Vilde dyreoplevelser i Danmark

Havørne, vilde heste, bisoner og bævere… man behøver ikke tage til udlandet for at opleve vilde dyr. Se vores ti forslag til vilde dyreoplevelser i Danmark.