Økonomiske fordele

- Dine arvinger kan få mere udbetalt, når du også betænker dyrene.
- Vi giver tilskud til at oprette testamente hos advokat eller betaler for, at du selv opretter det online.

30 %-løsningen kan sikre mere til dine arvinger og dyrene

Hvis du først og fremmest vil betænke din familie, men også gerne vil testamentere en del af din arv til en velgørende organisation, er 30 %-løsningen oplagt.

Med 30 %-løsningen sparer du nemlig dine familiemedlemmer for at betale arveafgift – og de kan derfor få lidt mere udbetalt, samtidig med at du støtter en god sag.

Sådan fungerer det

Du indsætter en eller flere velgørende organisationer i dit testamente til at arve 30 % af boet på betingelse af, at organisationerne betaler bo- og tillægsboafgifter for de øvrige arvinger.

De øvrige arvinger modtager så 70 % af boet helt uden afgifter. Søskende, niecer eller nevøer skal normalt betale 36,25 % i arveafgift, så hvis hele boet gik til dem, ville de kun få 63,75 % udbetalt.

Velgørende organisationer skal til gengæld ikke selv betale bo- og tillægsboafgift og betaler altså kun afgiften for de øvrige arvinger.

Se herunder to eksempler med udgangspunkt i, at din formue er 1 mio. kr., og at din nevø skal arve dig.

Med 30 %-ordningen kan du testamentere til dyrene, uden at det går ud over dine øvrige arvinger.

Hvis du gerne vil give organisationerne en procentdel, men ikke ønsker, at de ”skal blande sig i boet”, kan du bestemme, at de skal have stilling som legatar. Tal med en advokat om det.

Bestil vores arvefolder

Bestil

Indicates required field

Vi deler ikke dine personlige oplysninger med tredjepart, og du kan altid trække dit samtykke tilbage. Læs også vores persondatapolitik

Støt dyrene i dit testamente
Bliv klogere på arv og testamente.

Få betalt omkostningerne ved at oprette testamente

Hvis du betænker os med en arv, dækker vi helt eller delvist de omkostninger, der er forbundet med at udfærdige testamentet.

Det gør vi, fordi vi er en del af Det Gode Testamente. Hvis du betænker flere af de organisationer, der er med i Det Gode Testamente, deler vi omkostningerne imellem os.

  • Vi dækker op til 5.000 kr. inkl. moms til oprettelsen af dit testamente hos en advokat. De fleste testamenter koster mellem 4.000-8.000 kr. – du kan altid spørge din advokat (eller jurist med tilsvarende ansvarsforsikring), hvad testamentet kommer til at koste.
     
  • Vi betaler for oprettelse af testamente via Testaviva – en online-platform, som gør det nemt og sikkert og at oprette juridisk gyldige testamenter. Dette foregår uden advokat, så her skriver du testamentet selv. Vi betaler automatisk for oprettelsen, hvis du begunstiger os.

Du er altid meget velkommen til selv – eller bede din advokat om – at kontakte os for at høre mere om det praktiske. Skriv til os på arv@worldanimalprotection.dk eller ring på 3393 7212.

Kenya enjoying her new enclosure
Har du spørgsmål til arv og testamente? Så kontakt Lars Holmgaard Knudsen på arv@worldanimalprotection.dk eller 3393 7212.