Historie

I over 50 år har vi arbejdet for at gøre verden til et bedre sted for dyr.

I juni 2014 blev vi til World Animal Protection. Selvom vores navn har ændret sig, er vores mål det samme: At skabe en verden, hvor dyrevelfærd respekteres, og dyremishandling stopper. Vi er blevet større, og vores indflydelse er vokset. Vi ved, at forandring er muligt – for vi har ændret dyrs liv til det bedre siden 1950.

World Animal Protection: Nøgledatoer

1950: The World Federation for the Protection of Animals (WFPA) bliver stiftet.
1959: The International Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ISPA) bliver stiftet.
1981: WFPA og ISPA bliver ved en sammenlægning til WSPA – the World Society for the Protection of Animals.
2014: Vi bliver til World Animal Protection.

Vores historie: Beskyttelse af dyr over hele verden

Vi har altid sat ind, hvor behovet for at beskytte dyr er størst – hvad enten det har været at sørge for dyrlægebehandling af mere end 70.000 dyr efter jordskælvet i Haiti i 2010, at uddanne dyrlæger i Thailand, at sætte en stopper for dansebjørne i Indien i 2013 eller at undersøge handel med vilde dyr i El Salvador. Efterhånden som vi er vokset, har vi kunnet beskytte dyr flere og flere steder. I dag er vi til stede i Afrika, Asien, Europa, Latinamerika og Nordamerika, og vi har kontorer i 16 lande.

Læs mere om vores arbejde >> 

Vores historie: Katastrofehjælp

Lige siden ’Operation Gwamba’ i 1964, hvor vi reddede 10.000 dyr fra oversvømmelser i Suriname, har vi beskyttet tusindvis af dyr i katastrofer. Vi har sat ind i katastrofer som jordskælv, tsunamier, tyfoner, tornadoer, vulkanudbrud og skibbrud. Vi har reddet dyr, der har været fanget i konflikter i lande som Bosnien, Rwanda og Afganisatan. I dag rykker vi ud for at beskytte dyrene hurtigere end nogensinde før, når katastrofen rammer.
Læs mere om, hvordan vi redder dyr i katastrofer >> 

Vores historie: Kampagner

Vi har i flere årtier kørt kampagner, der sigter efter at skabe varig forandring. Vores kampagne mod tyrefægtning, der blev lanceret i 1985, har fået næsten 50 byer i Frankrig og Spanien til at forbyde tyrefægtning. I samme årti indførte Indien forbud mod handel med frølår på grund af en kampagne, vi havde kørt i seks år. Det har reddet mere end 30 millioner frøers liv hvert år. I 1990 hjalp vores Libearty-kampagne med at få dansebjørne forbudt i Grækenland, Tyrkiet og det meste af Indien. 
Læs om, hvordan du kan hjælpe >> 

Vores historie: En global indsats

Vi har samarbejdet med internationale organisationer om at beskytte dyr i mange år. Som WSPA begyndte vi at foretage lobbyarbejde i EU i 1980’erne, vi fik rådgivende status i FN i 1981, og fra 1990’erne har vi været repræsenteret i Europarådet. I dag er vi den eneste dyrebeskyttelsesorganisation, der på regelmæssig basis har mulighed for at tale vores sag i FN.

Del i dit netværk:

Pinterest