En elefantflok på vandring

Simone Lykke

Simone Lykke intro

Simone Lykke

Skuespiller Simone Lykke slog for alvor igennem i 2016 i den anmelderroste danske biograffilm 'Hundeliv'.

Siden da har hun slået sit navn fast i både ind- og udland som alt fra den den tjekkede skønhedsdronning Amanda i 'Friheden 2' til Benedikte Skans i hit-serien 'Kastanjemanden'. Privat danner Simone Lykke par med Marcel, som hun har sine to døtre Palma og Wilma med, og står derudover over for sin debut som børnebogsfatter i 2024.

Hvorfor er dyr vigtige for dig?

Dyr er vigtige af en masse forskellige årsager. Helt fundamentalt ville vi ikke eksistere, hvis der ikke fandtes dyr. Vi er allesammen afhængige af hinanden – dyr og mennesker – og dyr besidder en tillid, jeg synes er så beundringsværdig, og som jeg altid vil respektere dem for. Der er en renhed over relationen til dyr, som jeg gerne vil være med til at værne om, selvom der desværre er en masse mennesker derude, der ikke skaber retfærdige og værdige rammer for dyr. Hvordan vi behandler dyr og/eller tillader, at dyr bliver behandlet, er enormt sigende for vores moralske kompas, og vi kan gøre det så meget bedre, end vi gør nu.

Hvorfor ville du gerne være Animal Protector?

Jeg vil gerne være Animal Protector for at gøre en forskel for alle dyr, der fortjener bedre. Vi har allesammen ret til et værdigt liv, hvor vi behandles godt og værdigt – det gælder for dyr på lige fod som os mennesker, og det vil jeg gerne være bannerfører for sammen med World Animal Protection, som gør et helt fantastisk stykke arbejde. Jeg vil desuden gerne vise mine børn, at det kan betale sig at gøre en forskel og bruge sin stemme – især for dem, der ikke selv har en. Dyr fortjener kærlighed, nøjagtigt som vi andre gør. Der burde ikke være et hierarki for kærlighed og værdighed over for noget levende væsen. Det er det, der nærer os alle. Og det vil jeg gerne skabe for så mange dyr som muligt.

Hvilken oplevelse med et dyr har haft stor betydning for dig?

Jeg havde i mine start-20’ere en kæreste, hvor jeg en overgang boede hos hans familie. De havde et lidt andet forhold til dyr, end jeg havde, selvom jeg dengang ikke havde defineret det for mig selv. Det var bare en følelse, jeg havde. Men det gjorde voldsomt indtryk på mig, at de havde en kæmpe bjørn som gulvtæppe. Med hoved, tænder, krop, øjne osv. som gulvtæppe, man bare kunne vade på. Det var så nedværdigende og morbidt og fik mig virkelig til at mærke min egen distance til den slags. I kølvandet på det forhold blev jeg også vegetar, fordi jeg gennem en ret langsom proces egentlig fik det mere og mere svært ved i princippet at sætte tænderne i noget, der har haft en hjertebanken. Jeg er nu vegetar på 14. år, og det har været det helt rigtige valg for mig.

Instagram: instagram.com/simonelykkep/

 
Mød vores andre Animal Protectors

Springende legesyge delfiner

Hvordan er man en Animal Protector?

For at blive Animal Protector hos World Animal Protection skal man bruge sin stemme og platform til at fremme en eller flere af vores sager og arbejde for dyrene.

Organisationen tager ikke ansvar for, hvordan en Animal Protector bruger sine penge, eller hvad personen spiser. Forholdet mellem en Animal Protector og organisationen ophører, hvis personen (efter forholdet er indgået) støtter og offentligt viser interaktion med eller udnyttelse af vilde dyr, eller promoverer pelsvarer. Forholdet kan ligeledes ophøre, hvis personen udtaler sig i groft sprog og tone på organisationens vegne.