En elefantflok på vandring

Johannes Nymark

Johannes Nymark

Johannes Nymark

Johannes er uddannet både i New York og fra den danske scenekunstskole i Danmark.

Han fik sit gennembrud som Aladdin i Disneys ’Aladdin’ på Fredericia Teater i 2012 og har medvirket i en lang række musicals, bl.a. ’Les Misérables’, ’Singin’ in the Rain’, ’Sweeney Todd’ og ’Into The Woods’, film som ’Steppeulven’, ’Lykke-Per’ og ’Bamse’ samt tv-serier som ’Mellem Os’ og fra november 2024 ’NamaStay’ på DR. Han har både vundet Dansk Melodi Grand Prix og været vært for showet tre gange, medvirket i ’Vild med dans’ samt vundet TV 2-programmet ’Forræder'.

Hvorfor er dyr vigtige for dig?

Jeg har altid haft en stor forkærlighed for dyr siden jeg var helt lille og ønskede mig alle mulige forskellige kæledyr af mine forældre – blandt andet en kælegris og et jordegern. Jeg endte med at få en hund, og den fulgte mig i meget af min opvækst. Der er noget afvæbnende ved dyr og deres måde at være i verden på. Kæledyrene er selvfølgelig helt afhængige af os og vores moral, men det samme gør sig gældende for alle de vilde dyr, som desværre lider under menneskets opførsel. Dyrs triste øjne er noget af det, der sætter sig dybest i mig.

Hvorfor ville du gerne være Animal Protector?

Jeg vil gerne være Animal Protector, fordi det er en måde at forsøge at gøre en forskel på. Det kan synes som en umulig opgave at stoppe det, der desværre gør utrolig mange dyr ondt rundt omkring i verden. Men hvis ikke vi prøver, så sker der i hvert fald ikke noget. Og jeg kan mærke på mig selv, at de kampagner, som jeg ser rundt omkring med nødlidende dyr, virker. Af samme grund er jeg stoppet med at spise kød, og jeg ville elske, hvis jeg kunne være med til at skubbe vores land – og verden – i en mere dyrevenlig retning.

Hvilken oplevelse med et dyr har haft stor betydning for dig?

At opleve kærligheden til et kæledyr har betydet meget for mig som barn. På en mere negativ side synes jeg, det har været svært at høre om, hvordan mange har anskaffet sig kæledyr under pandemien, som nu alligevel ikke får det kærlige og varme hjem, som var dem tiltænkt. Jeg har svært ved at opleve, når mennesker ikke behandler dyr som værdige væsner.

Instagram: instagram.com/joe_ny

 
Mød vores andre Animal Protectors

Springende legesyge delfiner

Hvordan er man en Animal Protector?

For at blive Animal Protector hos World Animal Protection skal man bruge sin stemme og platform til at fremme en eller flere af vores sager og arbejde for dyrene.

Organisationen tager ikke ansvar for, hvordan en Animal Protector bruger sine penge, eller hvad personen spiser. Forholdet mellem en Animal Protector og organisationen ophører, hvis personen (efter forholdet er indgået) støtter og offentligt viser interaktion med eller udnyttelse af vilde dyr, eller promoverer pelsvarer. Forholdet kan ligeledes ophøre, hvis personen udtaler sig i groft sprog og tone på organisationens vegne.