Voksende modstand mod bjørnegalde i Kina

Voksende modstand mod bjørnegalde i Kina

Nyheder

Det er dyremishandling at tappe galde fra bjørne. Sådan lød svaret fra langt de fleste, da vi spurgte ind til kinesernes holdning til bjørnegaldeindustrien.

I Kina bliver titusinder af bjørne tvunget til at lide hele livet under usle forhold i fangenskab – blot for deres galdes skyld. Men forhåbentlig er der nye tider på vej. I vores nye undersøgelse svarer over 97 % af de adspurgte, at det er dyremishandling at tappe galde fra bjørne.

kinesisk-bjoernefarm-0516

Det er godt nyt fra det land i Asien, der har flest galdefabrikker. Bjørnene får tappet deres galde under store smerter, fordi galden bliver anset for at være et universalmiddel mod alverdens dårligdomme. Der findes dog både syntetiske og urtebaserede alternativer til galden.

Resultaterne fra undersøgelsen tyder på, at der er opbakning til vores arbejde for at få stoppet bjørnegaldeindustrien - særligt blandt yngre mennesker i de større kinesiske byer.

Det viste undersøgelsen: Stor modstand mod bjørnegalde

Undersøgelsen blev lavet i samarbejde med AITA Foundation for Animal Protection Beijing. 1.800 personer i 10 kinesiske storbyer deltog, og resultaterne viste blandt andet:

det-viste-undersoegelsen2

Hører ikke hjemme i det moderne Kina

Emily Reeves, programchef i World Animal Protection, siger:

”Undersøgelsens resultater bekræfter dét, vi har vidst i mange år: Bjørnegaldeindustrien hører ikke hjemme i det moderne Kina. Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt der vil blive sat en stopper for bjørnegaldeindustrien, men hvornår. Den kinesiske regering har allerede taget nogle vigtige skridt i forhold til at undersøge industrien.”

Vi er kommet langt i Sydkorea og Vietnam

Vi har beskyttet bjørne i over 20 år, og i Sydkorea og Vietnam har vi opnået store fremskridt i kampen mod bjørnegaldeindustrien. Mere end 90 % af bjørnene på Sydkoreas galdefabrikker er nu blevet steriliseret, så der ikke kan avles flere bjørne i fangenskab, og antallet af bjørne på galdefabrikker i Vietnam er faldende.

Vores mål er også at få stoppet industrien i Kina. Vi arbejder for en fremtid, hvor bjørnene kan få lov til at forblive i naturen, hvor de hører til.

evan-sun-0516

2014: Wildlife Manager Evan Sun installerer et af en række kameraer i et område af Sydvestkina, hvor der er vildtlevende sortbjørne. Vi har brugt billederne af bjørnene i vores arbejde med at opfordre den kinesiske befolkning til at droppe produkter med bjørnegalde.

smile-your-on-candid-camera0516

Hov! Ja, selvfølgelig er det ikke kun bjørne, der lever vildt i Sydkina. Denne hjort har tydeligvis fået øje på et af vores kameraer i træerne.

Læs mere om vores arbejde for at stoppe bjørnegaldeindustrien >>

Vil du vide mere