Mads & Monopolet legitimerer dyremishandling

Vi overrækker underskrifter mod tyrefægtning og spanske festivaler

Nyheder

Netop nu bliver tyre mishandlet under tyreløbene i Pamplona. Torsdag den 13. juli overrækker vi i protest over 160.000 underskrifter til den spanske ambassade.

Hvert år bliver op mod 60.000 tyre og andre dyr slået, sparket, spiddet af lanser eller på andre måder mishandlet i traditionens navn på de spanske festivaler og i landets tyrefægtningsarenaer.

Vi ønsker at få stoppet den brutale dyremishandling i traditionens navn. Over 160.000 dyrevenner har bakket op om vores underskriftsindsamling rettet mod de spanske politikere, hvor vi beder dem om at sætte en stopper for dyrplageriet. De underskrifter overrækker vi torsdag den 13. juli til den spanske ambassade.

En blodig affære for tyrene i Pamplona

Overrækkelsen af underskrifterne falder sammen med San Fermin-festivalen i Pamplona, der finder sted netop nu. Hver dag under festivalen bliver seks tyre tvunget til at løbe gennem smalle gader og stræder med en skrigende folkemængde i hælene. Om aftenen bliver de samme tyre pint i tyrefægtningsarenaen for at underholde publikum.

I arenaen bliver tyrene stukket med spyd og lanser i op til 20 minutter, inden matadorerne giver de udmattede tyre et sværd i nakken. Nogle gange drukner tyren i sit eget blod. Andre gange er den stadig i live, mens dens blodige krop bliver slæbt ud af arenaen og kørt til slagteriet.

Modstanden vokser både i og uden for Spanien

Hovedparten af spanierne mener ikke længere, at festivaler, hvor dyr mishandles, er spor festlige. Kun 19 % af spanierne støtter op om denne slags traditioner, som primært bliver holdt i live af landets mange turister. Det viser en undersøgelse, som vi har foretaget gennem analyseinstituttet Ipsos Mori blandt spaniere mellem 16-65 år.

Vi har samarbejdet med dyrebeskyttelsesorganisationerne CAS International og La Tortura No Es Cultura om at få indført forbud mod tyrefægtning og dyremishandling på festivaler. I 2016 blev en række af de brutale festivaler forbudt af lokale myndigheder, men der er ikke noget forbud på landsplan, og tyrefægtning blev i 2013 ophøjet til spansk kulturarv.

Underskrifter skal råbe politikerne op

Med underskrifterne fra danskerne vil vi vise de spanske politikere, at modstanden mod dyremishandling i traditionens navn vokser både i og uden for Spanien.

"Vi håber, at det har en effekt, at det ikke kun er landets egne borgere, der vil have afskaffet denne såkaldte tradition. Det er et emne, der også optager rigtig mange i resten af Europa," siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

Læs også: Forbud mod tyrefægtning omstødt >>

Vil du vide mere