Visones en cautiverio

Det er nu, der skal indføres et permanent forbud mod mink

Nyheder

Over 30.000 danskere har skrevet under på, at minkavl bør forbydes permanent i Danmark. Underskrifterne blev fredag eftermiddag overdraget til fødevareminister Rasmus Prehn.

Fotos: Jo-Anne McArthur / Djurrattsalliansen / We Animals Media

Kravet om et permanent forbud mod minkhold blev overleveret trykt på en mink i pap med stort set samme længde og højde som det bur, danske industrimink lever i, indtil de gasses og pelses.

“Vi er glade for, at få lejlighed til at møde ministeren og helt lavpraktisk få mulighed for at understrege, hvilket uværdigt liv et vildt rovdyr som minken har, når det opfostres i et lille trådbur for at ende som pynt på en pelsfrakke på den anden side af kloden i Beijing, Sydney eller Tokyo,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

minkunderskrifter

Hver anden dansker ønsker forbud

De 31.595 danskere, der har skrevet under på vores underskriftsindsamling, er ikke alene.

Den seneste meningsmåling viser, at halvdelen af danskerne bakker op og vil have et permanent forbud, mens kun 20 % er positive for en genoptagelse af den kontroversielle pelsindustri. Det viser den seneste meningsmåling foretaget af YouGov for World Animal Protection i november 2021.

“Ministeren takkede for underskrifterne og tog godt imod os. Han virkede imødekommende og samtidig meget travl. Så det er et godt tegn, at han sætter tid af til at lytte til vores argumenter. Vi sagde til ministeren, at timingen er rigtig nu til at få indført det forbud. For os handler det i høj grad om dyrevelfærd, når politikerne skal drøfte, om der skal åbnes igen. Jeg tror faktisk, vi har vinden i ryggen,” siger Gitte Buchhave.

Mink skader natur og klima 

Statsministeren cementerede for nyligt, at spørgsmålet om genoptagelse af minkproduktion ikke kommer til at dreje sig om dyrevelfærd, men udelukkende skal handle om folkesundheden. 

“Kun 13 minkavlere - hvilket svarer til mindre end 1 % - har vist interesse for at fortsætte. Derfor er det nu en oplagt mulighed for endelig at få gjort minkhold forbudt, idet det nu primært er hensynet til dyrene, der tæller. Og i øvrigt er minkhold ikke kun skadeligt for dyrevelfærden, men også for den danske natur og klimaet,” siger Gitte Buchhave.

Siden Danmarks minkfarme lukkede i november 2020, er udledningen af ammoniak reduceret med mindst 9 %, der er udledt mindst 3000 ton mindre fosfor årligt, og atmosfæren er blevet skånet for mindst 165.000 ton CO2 årligt.

Vil du vide mere