Tyrene løb for livet

14/07/2016

Den verdensberømte San fermin-festival i Pamplona er slut for i år. Vi var til stede for at protestere og dokumentere de pinsler, som dyrene udsættes for.

Kun 19 procent af spanierne støtter op om denne slags traditioner, som primært bliver holdt i live af landets mange turister.

Festivalen blev en blodig affære. To deltagere blev alvorligt spiddet og 12 andre personer kom til skade ifølge lokalregeringens website. Tyrene betalte den største pris af dem alle – seks tyre om dagen mistede livet.

”Panikken lyste ud af tyrenes øjne”

Simon Pope, kampagneansvarlig i World Animal Protection, har netop været i Pamplona for at protestere mod dyremishandlingen. Han fortæller fra lørdagens begivenhed:

 

”Et fyrværkeri på morgenhimlen skød underholdningen i gang. Råb og skrig nærmede sig, og snart kunne jeg høre klove klapre afsted på de brostensbelagte gader. Så mødte synet mig af en skrigende folkemængde, med en hord af tyre efter sig. Panikken lyste ud af tyrenes opspilede øjne. Nogle af dem gled i den spildte Sangria og øl på brostenene og skar sig på skår fra flasker og glas. Andre tørnede ind i hegnet langs de snævre gader. De løb for livet. Jeg kunne næsten ikke bære tanken om, at de samme tyre ville ende deres liv samme aften i tyrefægtningsarenaen”.

Tyrefægtning skal have dødsstødet

Tyrene tilbagelægger 800 meter gennem Pamplonas gader - en tur, der varer op til fem minutter. Om aftenen bliver de samme tyre pint i tyrefægtningsarenaen for at underholde publikum.

Nogle gange drukner tyren i sit eget blod. Andre gange er den stadig i live, når den lemlæstet bliver slæbt ud af arenaen. Se videoen her – vi advarer om voldsomme billeder:

 

Faktisk mener hovedparten af Spanierne ikke længere, at festivaler, hvor dyr mishandles, er spor festlige. Kun 19 procent af spanierne støtter op om denne slags traditioner, som primært bliver holdt i live af landets mange turister. Det viser en undersøgelse, som vi har foretaget gennem analyseinstituttet Ipsos Mori blandt spaniere mellem 16-65 år.

Vi er sammen med dyrebeskyttelsesorganisationerne CAS International og La Tortura No Es Cultura i dialog med de spanske myndigheder om et forbud mod dyremishandlingen på disse festivaler. Flere festivaler er heldigvis allerede blevet regleret af de lokale myndigheder i løbet af det første halvår af 2016.

Men der er et godt stykke vej igen: Bak op om vores kampagne, som vi i efteråret tager videre til de politiske ledere i Spanien.

Spred budskabet på Facebook >>

Hundebid på ferien

Hundebid på ferien

Hvor stor er risikoen for at blive bidt af en gadehund, når ferien går sydpå? Risikerer du at blive smittet med rabies? Og hvordan beskytter du dig mod at...