Tyren brændte trods mange protester

18/11/2015

I lørdags, den 14. november, måtte en 2-årig tyr lade livet i frygt og smerte. Trods stor opbakning fra mange tusinde dyrevenner lykkedes det os ikke at redde tyren fra flammerne – men vi stopper ikke kampen.

Hvert år under Toro de Jubilo-festivalen i den spanske by Medinaceli får en tyr sat let antændeligt materiale fast til sine horn. Der sættes ild til materialet, og i op til over en time springer tyren skrækslagent rundt og prøver at undslippe de svidende flammer. 

Tyrens voldsomme forsøg på at ryste ilden af sig kan få dens nakkehvirvler til gå af led. Og på trods af at tyrens krop er dækket med mudder, får den forbrændinger i hovedet, øjnene og på ryggen, hvor gnister og gløder regner ned over den. Når tyren efter lang tids panik og smerte giver op og udmattet stopper sin kamp for at undgå flammerne, bliver den trukket væk og slagtet.

120.000 dyrevenner ville redde tyren

Vi indsamlede 120.000 underskrifter i protest mod den brutale tradition, og fredag den 13. november afleverede vi en protest på Medinacelis borgmesterkontor sammen med et personligt brev til borgmesteren. 

Festivalen blev dog afholdt som planlagt trods protester fra os og andre dyrevenner. Politistyrken var mødt talstærkt op og forhindrede alle demonstranter i at komme ind på torvet, hvor der blev sat ild i tyren, og de lokale myndigheder har for nylig hævet straffen for at forsøge at afbryde festivalen i at finde sted.

”Det var ikke til at fatte”

Christina Abel, kampagnemedarbejder i World Animal Protection Danmark, var med til at aflevere protesten. Hun fortæller om besøget:

”Allerede på køreturen fra lufthavnen kunne vi se, at vi var ankommet til ”tyre-land”; store skulpturer af tyre var opstillet langs motorvejen. Selve Medinaceli er en velholdt middelalderby med mange turister. Der er ikke tale om et lille, lukket samfund, der er afskåret fra omverdenen, og man må undre sig over, at byen ikke følger med tiden og stopper den grusomme mishandling af tyrene.”

Om torvet, hvor der sættes ild i tyren, fortæller Christina:

”Arenaen var helt bar – kun dækket med sand, og der var intet vand eller steder, hvor tyren kunne slukke ilden. Den forfærdelige behandling af tyren kom meget tæt på, da vi så den lille, indhegnet korridor, som tyren dagen efter skulle løbe igennem med ild i hornene. Det var ikke til at fatte, at flere tusinde mennesker næste dag hujende og jublende ville være vidne til tyrens dødsangst uden at forstå, hvor forkert det er.” 

Vi fortsætter protesten

Christina fortsætter:

”Det er helt uacceptabelt at lade tyre lide på denne måde i traditionens navn, og vi fortsætter naturligvis kampen for at få stoppet den forfærdelige mishandling. Vi vil lægge pres på borgmesteren for at få ham til at indvillige i et personligt møde med os snarest muligt. ”

Vi stopper ikke kampen, før Medinacelis myndigheder er tvunget til at lytte og afskaffer den brutale tradition én gang for alle.

Se video fra Toro de Jubilo den 14. november. Advarsel: Der er meget voldsomme billeder i videoen.

©Spanish Party for the Animals 

Hjælp til Mexicos dyr efter orkanen

Hjælp til Mexicos dyr efter orkanen

Over 3.000 dyr får hjælp af vores team, efter at orkanen Patricia ramte Mexico. Takket være vores forebyggende arbejde i landet blev færre dyr end frygtet...

Godt nyt: Tre bjørne reddet i Pakistan

Godt nyt: Tre bjørne reddet i Pakistan

Et nyt liv venter bjørnene Daara, Dovita og Leena. De skal ikke længere tvinges til underholde et publikum under store pinsler. I stedet får de et trygt...