Hunde i hundekødsproduktionen i Sydkorea. Foto: Korean Animal Welfare Association (KAWA)

Sydkorea forbyder hundekød

Nyheder

Fra 2027 er det slut med hundekødsfarme, hundeslagterier og salg af hundekød i Sydkorea. Ny lov er en kæmpe sejr for dyrevelfærden i landet.

Tirsdag den 9. januar vedtog Sydkoreas parlament et lovforslag, der skal gøre en ende på traditionen med at spise hundekød.

Det er en god nyhed for hundene på landets hundefarme, som avles under horrible forhold med alt for lidt plads og dårlig hygiejne.

"Omkring en million hunde bliver intensivt avlet på farme i hele Sydkorea, og de lever typisk under ekstremt dårlige forhold. Så dette forbud er et historisk øjeblik for dyrevelfærden,” siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark.

1011505

Fængselsstraf for at sælge hundekød

Forbuddet, der træder i kraft fra 2027, vil få konsekvenser for flere tusinde hundekødsfarme og restauranter, der sælger hundekød.

Ifølge den nye lov kan man fremover bliver idømt op til tre års fængsel for at slagte hunde. Opdrætter man hunde for deres køds skyld eller sælger hundekød, kan man blive idømt en straf på op til to års fængsel.

Hundekødsfarmere, hundeslagtere samt restauranter, der sælger hundekød, har altså tre år til at omlægge til andre erhverv. Regeringen vil tilbyde kompensation som en hjælp til overgangen.

Flertal bakker op om forbuddet

Et flertal blandt den sydkoreanske befolkning støtter op om et forbud. Ifølge en Gallupundersøgelse fra sidste år havde kun 8 % af de adspurgte spist hundekød inden for de seneste 12 måneder, hvilket er en nedgang på 27 % siden 2015.

Nogle ældre sydkoreanere anser stadig hundekødsstuvning for at være en delikatesse. Men efterspørgslen på denne ret er faldet voldsomt – særligt blandt den yngre del af befolkningen.

Med Sydkoreas forbud kommer der nu ekstra fokus på de lande, der stadig har en aktiv hundekødsindustri – ikke mindst Kina, hvor nogle byer allerede indført forbud mod at spise hundekød.

Læs også: Kinesisk by indfører forbud mod at spise hunde og katte

Vil du vide mere