1015458

Nyt samarbejde skal stoppe handel med vilde dyr

Nyheder

Vores undercover-team skal sammen med organisationen Freeland sætte en kæp i hjulet på den omfattende ulovlige handel med vilde dyr i Sydøstasien.

Freeland arbejder for at stoppe såvel menneskehandel som illegal handel med vilde dyr. Med vores nye samarbejde står vi stærkere i arbejdet for at redde de mange vilde dyr, der bliver taget til fange og solgt ulovligt på tværs af landegrænser.

Vores undercover-team og Freeland er i gang med at forberede en fælles indsats. De bevismaterialer og informationer, vi sammen indsamler under indsatsen, skal bruges til få sat en stopper for den illegale handel med vilde dyr i Sydøstasien. Vi arbejder samtidig for at overbevise lokalbefolkningen om, at vilde dyr hører til i naturen.

Vilde dyr er big business

Vilde dyr er en ekstremt lukrativ handelsvare. Den illegale handel indbringer hvert år mindst 19 milliarder US dollars og er dermed den fjerde mest lukrative form for international organiseret kriminalitet – kun overgået af narkotikahandel, piratkopiering og menneskehandel.

En stor aktion i Thailand tidligere på året demonstrerede, hvor mange penge der står på spil i handlen med vilde dyr. Landets myndigheder beslaglagde 151 skældyr til en værdi af omkring 3 mio. thailandske Bath (ca. 600.000 danske kroner).

De ulovlige handelsruter og –netværk er meget sofistikerede med mange mellemmænd. Det nye partnerskab skal hjælpe os til med endnu større succes end hidtil at optrevle disse netværk.

Den illegale handel er skyld i store lidelser

Handlen med vilde dyr er ikke bare en trussel mod de mange arter, der er truet af udryddelse – den er også skyld i, at millioner af vilde dyr hvert år bliver udsat for stress og smerte, når de tages til fange og tvinges væk fra deres hjem i naturen.

Tilfangetagelsen er i sig selv ekstremt stressende for dyrene, og de bliver så hårdhændet håndteret under transporten, at de kan brække deres ben, haler og skjolde. Dyrene bliver typisk presset sammen på meget lidt plads i sundhedsfarlige omgivelser i lang tid af gangen. Mange bliver syge eller dør.

Skal hverken være kæledyr eller souvenirs

Vi kan endnu ikke afsløre nogle detaljer om vores fælles indsats med Freeland i Sydøstasien, men så snart resultaterne af indsatsen kommer, fortæller vi om det på vores Facebook-side.

Vilde dyr hører til i naturen – og vi stopper ikke vores arbejde, før de får lov til at leve der uden at være i fare for at blive taget til fange af krybskytter og solgt som kæledyr, eksotiske souvenirs eller som ingredienser i traditionel medicin.

Vil du vide mere