Nyt forbud mod at sælge hundekød på Yulin-festivalen

Nyt forbud mod at sælge hundekød på Yulin-festivalen

Nyheder

Efter massivt pres fra dyrevelfærdsorganisationer er den omstridte hundekødsfestival i Yulin blevet ramt af et midlertidigt forbud mod at sælge hundekød.

Myndighederne i Yulin har indført forbuddet mod salg af hundekød efter massivt pres fra dyrevelfærdsorganisationer verden over, der har taget afstand fra og kritiseret festivalen lige siden dens start i 2010.

Forbuddet betyder, at det er ulovligt for restauranter samt gade- og markedssælgere at sælge hundekød på dette års festival, der afholdes fra 21.- 30. juni 2017. Myndighederne vil håndhæve forbuddet med bøder op til 100.00 yuan (97.190 DKK) eller fængselsstraf.

Voksende modstand mod hundekød

Selvom forbuddet er midlertidigt, er det vores håb, at det er et første skridt på vejen mod et endeligt stop for mishandlingen af hunde for deres køds skyld i Kina.

“Vi byder Kinas forbud mod salg af hundekød på den berygtede hundekødsfestival i Yulin velkomment. I mange år har der været en voksende modstand i Kina og verden over, og det er ikke gået ubemærket hen,” siger Pankaj KC, der er vores globale leder af arbejdet med gade- og familiedyr.

Han fortsætter: ”Hundene i Yulin bliver udsat for en grusom behandling. De oplever ubeskriveligt store smerter og lidelser. Deres sidste dage tilbringer de i bure, hvor de kan se andre hunde blive flået levende, mens de selv kan vente i frygt på samme behandling.”

1011505

Billedet er fra hundekødsindustrien i Sydkorea.

Skruppelløs festival

Yulins hundekødsfestival startede i 2010, selvom de lokale hundeslagtere markedsførte festivalen som en “lokal tradition” for at promovere hundekød i Kina.

Hvert år er titusinder af hunde blevet flået levende, slagtet brutalt og spist på festivalen. Hundene er gadehunde, der bliver indfanget, og folks kæledyr, der skruppelløst bliver stjålet og solgt på festivalen.

Selvom hunde stadig anses for at være en delikat spise flere steder i Kina, stiger modstanden mod hundekød også – blandt andet fordi flere og flere kinesere får hunde som kæledyr. Derfor er der også håb for, at det midlertidige forbud vil være starten på enden for salg af hundekød.

”Vi håber, at denne grusomme fremgangsmåde nu vil være fortid i Kina og andre lande verden over,” slutter Pankaj.

10 millioner hunde bliver hvert år brutalt slået ihjel hvert år

Vi hilser forbuddet i Yulin velkomment, men ønsker, at regeringer og myndigheder verden over stopper dyremishandlingen af de 10 millioner hunde, som årligt bliver dræbt – ofte med brutale metoder.

Vi samarbejder med regeringer og myndigheder i en lang række lande verden over – blandt andet Sierra Leone og Filippinerne – om at vaccinere hunde mod rabies. Sidste år nåede vi op på over en million rabiesvaccinationer af hunde.

Vaccinationerne beskytter både hunde og mennesker mod rabies  - og samtidig beskytter de hundene fra at blive mishandlet og slået ihjel, fordi mennesker ser dem som en smittefare.

1017155

 

Vil du vide mere