Kænguruflok

Ny sejr for kænguruerne: New Balance dropper kængurulæder

Nyheder

Det globale sportsbrand New Balance har annonceret, at de vil udfase brugen af kængurulæder inden udgangen af 2024. Det er endnu en stor sejr for kænguruerne.

New Balances beslutning om at ændre deres indkøbspolitikker samt stoppe brugen af kænguruskind til produktion af læderstøvler er et kæmpe skridt i retning mod at sætte en stopper for udnyttelsen af kænguruer i modeindustrien.

Nyheden kommer lidt over seks måneder efter Nikes beslutning om at udskifte kængurulæder med et innovativt ikke-animalsk alternativ og Pumas udmelding om at skifte til det dyrevenlige alternativ ’K-Better’ til deres fodboldstøvler, som indtil nu har været lavet af kængurulæder.

”Flere og flere virksomheder ser nu, hvor meget dyrene lider i kængurujagten, og de vil ikke være en del af det. New Balances beslutning om at droppe kængurulæder er et vigtigt skridt mod en mere dyrevenlig modeverden, hvor dyrenes velfærd er i centrum,” udtaler Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig hos World Animal Protection Danmark.

Hun fortsætter: ”Dette er ikke kun en sejr for kænguruerne. Det er et globalt budskab om, at modeindustrien skal tage ansvar og vise mere respekt og omsorg for vores dyr. Vi håber, at dette skridt vil motivere flere brands til at følge trop.”

Kænguru

Kænguruers lidelser kan ikke retfærdiggøres

Millioner af vilde kænguruer bliver hvert år jaget for deres kød og skind. Op mod 40 % af kænguruerne dør ikke med det samme, når de bliver skudt. I stedet lider de en langsom, smertefuld død eller efterlades permanent lemlæstet.

Med tilgængeligheden og den dokumenterede ydeevne af innovative, ikke-animalske alternativer til kængurulæder, er det helt uacceptabelt at påføre kænguruer lidelse i bytte for fodtøj og andre modegenstande.

Derfor kan det heller ikke retfærdiggøres, at flere store sportsbrand – f.eks. Adidas – fortsat benytter sig af kængurulæder i deres produktion af fodboldstøvler.

Vi arbejder for at få flere virksomheder til at stoppe med at bruge skind, pels og fjer fra vilde dyr i deres produktion og dermed gøre verden til et bedre sted for kænguruer og de mange andre vilde dyr, der bliver udnyttet i modeindustrien.

Læs også: Modeindustrien forlanger stop for pelsavl i EU

Vil du vide mere