A person wearing a face mask. Credit: Shutterstock

Med politisk indsats kan vi beskytte både dyr og mennesker

Nyheder

COVID-19 er blot den seneste af en lang række sygdomme, der har spredt sig fra dyr til mennesker. Det kræver politisk handling at forhindre fremtidige pandemier – derfor lægger vi pres på G20.

Pandemier har enorme omkostninger; både rent økonomisk, og når de gøres op i menneskeliv. For ikke at tale om de store lidelser hos dyrene, der ofte ligger bag. 

G20 skal forhindre fremtidige pandemier

Når G20 – 20 af verdens største økonomier, heriblandt EU – mødes til november, skal de forholde sig til følgerne af coronapandemien og forsøge at blive enige om en global indsats. 

Som en del af denne indsats er det helt afgørende, at G20-landene bakker op om, at den globale handel med vilde dyr skal stoppes. Vi arbejder derfor på at få sat et globalt forbud mod denne handel på dagsordenen til G20-topmødet. 

For at lægge ekstra vægt bag vores ord, samler vi underskrifter ind. Indtil videre har over 100.000 bakket op.

Hvorfor kan G20 gøre en forskel?

Under finanskrisen i 2008 tog G20 lederskab og blev enige om en række globale løsninger, der skulle stabilisere verdensøkonomien. De kan derfor komme til at spille en lignende rolle, når det drejer sig om at finde fælles løsninger i kølvandet på coronakrisen. 

Et af disse tiltag bør være et globalt forbud mod handel med vilde dyr. Det er et nødvendigt skridt for at forhindre fremtidige pandemier. 

Flyvepungegern og flagermus til salg på et marked i Jakarta, Indonesien

Flyvepungegern og flagermus til salg på et marked i Jakarta, Indonesien.

G20’s regeringer kan samlet træffe beslutninger langt hurtigere end de fleste FN-institutioner og andre multilaterale organisationer. Dels er der færre lande og færre formelle processer, og dels repræsenterer de en enorm økonomisk og politisk magt. 

Sådan påvirker vi G20

At få et emne som et globalt forbud mod handel med vilde dyr på dagsordenen til et G20-topmøde sker ikke af sig selv. Vi går derfor i dialog med EU og regeringerne i samtlige af de lande, der sidder med i G20, for at sikre så stor opbakning til forslaget som muligt. 

Derudover sidder vi som stor, global organisation med i det organ, der hedder C20. Herigennem kan vi rådgive G20-landene og presse på for at få dem til at behandle bestemte problematikker.

Flagermus bliver ofte solgt som fødevarer på

Flagermus bliver ofte solgt som fødevarer på 'vådmarkeder'. Her i Sulawesi, Indonesien.

Hvad er C20?

C20 er et officielt rådgivningsorgan med repræsentanter fra civilsamfundet, der kan komme med anbefalinger til G20. 

Vi sidder med i tre af C20’s arbejdsgrupper:

  • Global sundhed
  • Klima, energi og bæredygtighed
  • Handel og investering

Siden vi blev medlem, har vi haft succes med at få et forbud mod handel med vilde dyr indarbejdet i de officielle dokumenter fra alle disse arbejdsgrupper.
 

Vil du vide mere